avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... anulare contract de imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

anulare contract de imprumut

Buna ziua, am o problema referitoare la un contrat de imprumut incheiat in anul 2008, pentru o suma de 200 milionane vechi. Inaintea incheierii acestui contract de imprumut au fost semnate cateva chitante de mana pe niste sume mai mici, ulterior incheindu-se acest contrat de imprumut la notar, dar nespecificandu-se acolo ca acest contract de imprumut este rezultat din niste imprumuturi anterioare.

La judecata pe fond in care am cerut anularea acestui act, notarul a fost citat si a spus ca nu s-au dat banii in prezenta lui si ca daca partile ar fi spus acest lucru el l-ar fi precizat in act.

Actiunea mi-a fost respinsa pe motiv ca ar fi existat aceste imprumuturi anterioare , si ca paratul prin acest act a vrut sa obtina un act doveditor ptr recuperarea datoriei. Insa nu a fost precizat faptul ca inca mai exista acele chitante de mana , nici macar ca au existat vreodata, si imi este teama ca dupa ce persoana respectiva recupereaza banii , ma poate actiona in judecata , actiune in pretentii, avand acel inceput de dovada scrisa, chitantele respective.

Voi face recurs , si as vrea sa-mi spuneti daca considerati ca exista vreo sansa sa anulez ori actul, ori acele chitante de mana , datoria sa ramana cea reala, nu sa am vreo surpriza dupa ce se achita banii, ca ma va mai actiona in judecata.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela1999 , utilizator 18:07, 29 Iunie 2010
E dificil sa obtii anularea unui ctr de imprumut autentificat notarial , pe care l-ati semnat la notar de nuna voie,si in care notarul a atestat continutul ,data si intelegerea partilor .N-ai motive decat daca ai fi fost amenintata,n-ai fi fost in deplinatatea facultatilor mintale etc, sunt niste motive punctuale.
Nu trebuia sa treceti in ctr o suma mai mare daca,suma imprumutata a fost alta,banuiesc ca ati trecut o suma mai mare pt a ascunde dobanda la imprumut, de regula camatarii procedeaza asa.
Persoana care va imprumutat nu o sa va dea in judecata,ci o sa va execute direct deoarece ctr de imprumut aurtentificat notarial este titlu executoriu;
Daca aveti acele chitante depuneti-le la instanta, dar daca nu a fost bine instrumentat dosarul pana acum aveti sanse slabe sa obtineti ceva in recurs
O sa aveti posibilitatea de a face contestatie la executarea silita,sa suspendati executarea silita cu plata unei cautiuni de 10% din suma contestata ;Trebuie sa va angajati un avocat. succes
Multumesc mult ptr raspuns.

S-a incercat executarea, numai ca nu am nici un bun si nu ma poate executa.
Acele acte facute anterior, au fost depuse la instanta, dar in hotarare nu se mai aminteste de ele, doar ca suma mentionata in acel contrat de imprumut este rezultatul unor imprumuturi anterioare.
Actele de imprumut anterioare sunt in posesia acelei persoane, eu daca ii platesc suma respectiva din contractul de imprumut facut la notar, acea persoana ma poate da in judecata ulterior, cerand sumele de bani mentionate in actele facute de mana.
Culmea e ca suma din acele acte este cu mult mai mare decat in actul notarial, iar in interogatoriu el spune ca mi-ar fi dat acesti bani la data semnarii contractului , insa reiese clar ( lucru mentionat in hotarare ) , ca nu este asa.
Mai mult decat atat, spune ca i-ar fi dat si o parte din banii mentionati in contractul de imprumut sotului meu, neexistand vreun act in acest sens, la o data anterioara semnarii contractului de imprumut, si ca si acea suma ar fi cuprinsa in actul de imprumut.
Intentionez sa-i restitui suma de bani, dar in acelasi timp, va mai dura ceva pana se va face tranzactia si as vrea sa fac recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii taliya taliya Buna seara, Am o problema vis-a-vis de incheierea unui contract de imprumut(cu titlu executoriu)imprumut restituit,dar fara sa anulam contractul inregistrat ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)