avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si obtinerea custodiei minorului de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si obtinerea custodiei minorului de catre mama

Buna seara, sunt casatorita de 3 ani si am un copil minor de un an si 7 luni, In urma cu 4 luni am introdus actiunea de divort dupa nenumarate incercari de a remedia situatia si a pastra familia ca mediu stabil pt cresterea copilului. Ma cunosteam de numai 5 luni cu sotul meu, am avut o relatie la distanta..intre noi erau 700 km, ne vizitam si aveam incredere in el. L-am urmat orbeste in intemeierea unei familii si conceperea unui copil numai ca de la 2 sapt de sarcina am inceput sa vad adevarata persoana cu care alesesem sa imi petrec viata. De atunci pana in ziua de azi ma insulta din orice, ma injura si ma ameninta in cel mai josnic si brutal mod, e violent fizic iar eu sunt izolata in casa...avand un copil, nu socializez..nu am iesit cu el incat saimi fac prieteni aici, e un om caruia nu-i place familia, preocuparile comune ci anturajul, jocurile de noroc.acasa nu are rabdare sa stea, pana sa depun divortul am fost mereu singura, neglijata..si pt ca fam lui are o situatie foarte buna financiara imi intorceau si ei spatele cand ma vedeau batuta, cand le spuneam prin ce trec.pana sa introduc actiunea de divort am locuit cu socrii in curte insa mi-au interzis sa fac plangere la politie ca se fac de rusine pt ca ei sunt cunoscuti in oras, s-au purtat urat pe motivul caavem de toate si de ce eu sunt nemultumita..numai ca eu nu m-am casatorit nici cu ei nici nu lucrurile lor ci cu fiul lor care imi ofera o viata de cosmar. Am depus divortul, am plecat la parintii mei unde am stat 3 luni si parintii lui m-au implorat sa ma intorc..fara sa stie el, mi-au promis sprijin in a-l responsabiliza, mi-au spus ca nu-l vor mai acoperi si ca vor tine cu binele familiei. Eu ca mama gandindu-ma ca pt un copil cel mai bine e sa aibe mama si tata am cedat si m-am reintors. Ne-am impacat de 4-5 luni insa violentele nu au incetat...acum copilasul meu spune tati tipa si vine speriat la mine in brate, le-am cerut ajutorul socrilor si au intors spatele.
AS VREA SA REPUN PROCESUL PE ROL. Initial cerusem si incredintarea provizorie pt ca plecasem la parintii mei iar el m-a amenintat ca vine sa il vada pe cel mic si il fura. Eu nu i-am impus nici un fel de restrictie in ce priveste vizitarea chiar daca instanta inca nu stabilise nimic. Sotul a fost sfatuit de avocata sa vina in vizita si sa arate ca se preocupa de soarta copilului...lucruri pe care el din initiativa lui nu lea facut. La depunerea actelor de divort aveam o plangere impotriva sotului la politie si un certificat medico legal obtinut cu greu , unicul deoarece abia am reusit sa fug la spital pt constatari..pana atunci nu imi permitea nici sa ies din casa, imi spargea telefoanele mobile sa nu pot suna pe nimeni,reusisem sa ii inregistrez cateva scandaluri insa mi-a distrus telefoanele. Acum sunt cu ambele procese suspendate, impacata cu sotul si tot insultata, denigrata si palmuita chiar daca sunt insarcinata cu bebe 2.
AS VREA SA ,A AJUTATI VA ROG FRUMOS CU UN SFAT.
-martori sunt numai parintii mei pe care ii instiintam prin telefon de situatie si care se afla la 700 km distanta
-am doar un certificat medico-legal din luna iulie cu 4 zile de ingrijiri
-e posibil ca parintii lui sa se foloseasca de bani cum m-au si amenintat sa mituie nu stiu pe cine ca ei sunt cunoscuti aici in oras sa spuna ca fiul lor e minunat si ca eu inventez. Data trecuta imi marturisise sotul dupa ce ne-am impacat ca umblau sa imi scoata hartie ca sunt nebuna...nu stiu pe ce baza deoarece nu am avut niciodata probleme emotionale sau psihice, sunt o persoana extrem de echilibrata si responsabila, am terminat o facultate, am un servici bun..etc
-in prezent sunt on concediu crestere copil pana in luna august si beneficiez de indemnizatie in valoare de 1550 lei iar in luna septembrie nasc al doilea copil
-Posed o locuinta luata prin credit inainte de casatorie pt care platesc o rata de 300 euro si care de 3 ani e inchiriata iar cu banii de chirie imi achit rata
-la parintii mei am o singura camera disponibila daca ma mut la ei si nu in locuinta mea
-tatal meu are o sotie nelegitima cu care locuieste de 10 ani, o persoana extraordinara care ma sprijina mult, mama mea fiind decedata de 11 ani
-in prezent au fost disponibilizati amandoi si nu mai au servici, tata are autorizatie de liber profesionist si mediteaza copii la instrument
CUM ESTE MAI BINE SA PROCEDEZ?
EXISTA RISCURI SA IMI PIERD COPILUL SI SA MI-L IA SI PE CEL PE CARE IL VOI NASTE NUMAI PT CA EI AU BANI MULTI?
DACA MA MUT CU COPILUL IN LOCUINTA MEA SI NU MAI AM CHIRIASI, PLATINDU-MI SINGURA RATA AS RAMANE CU 250 LEI DIN INDEMNIZATIE..INSUFICIENT PT INTRETINEREA MEA SI A LUI BEBE.
ASTA DACA TATAL NU CONTRIBUIE. EL FIGUREAZA ANGAJAT LA FIRMA MAMEI LUI CU 4 ORE CU MINIM PE EC IAR LA FIRMA LUI CU 2 ORE...INSA VENITURILE CA ADMINISTRATOR I-AU FOST IN JUR DE 7000LEI PE LUNA.
Cum sa demonstrez eu asta?
Stand numai in casa cu copilul si neavand pe nimeni cum sa demonstrez ca pleaca la firma o ora doua apoi merge la poker si acasa vine seara la ora 8, obosit, nervos..pus pe scandal? Eu initial depusesem actele pe culpa exclusiva...ulterior am ajuns la culpa comuna sa terminam mai repede iar apoi nu ne-am mai prezentat si ne-am impacat...mare greseala am facut
ACUM IMI DORESC SA SE TERMINE O DATA TOTUL SI MACAR SARCINA ASTA SA FIE PROTEJATA , COPIII MEI SA AIBE LINISTE SI SA FIM SANATOSI.
cum ar trebui sa procedez?va rog din suflet sa ma ajutati caci avocatul meu initial e plecat din tara in Statele Unite si sunt debusolata.
Daca beneficiez de indemnizatie mai am voie sa am vreun venit? de pilda de la o firma la care as fi administrator? cum sa procedez sa nu imi pierd copiii?practic nu imi fac griji pt ca avem stabilitate insa teoretic..trebuie justificat si nu stiu cum sa actionez pt a castiga linistea copiilor mei.va multumesc mult si astept cu mare nerabdare sfaturile dvs
Cel mai recent răspuns: raluca20ant , utilizator 15:25, 2 Martie 2011
Nu o sa pierdeti copilul pe considerentele aratate, virsta si interesul lui este sa fie incredintat dv., iar dupa nasterea celui de a-l doilea copil separarea fratilor este o masura care nu se prea ia de catre instanta. Oricum nu ar fi cazul sa repuneti pe rol dosarele, ci sa formulati alta actiune de divort in care sa cereti si custodia copilului
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Eu am inaintat divort din culpa exclusiva a sotului si ordonanta presedentiala deoarece a trebuit sa parasesc domiciliul si sa ma mut la parintii mei in alt judet iar sotul ma ameninta ca vine sa vada copilul si il fura. Procesele au fost suspendate din oficiu pt un an de zile, m-am reintors la sot dar situatia e tot asa si ma gandesc sa le repun pe rol insa nu sunt dispusa sa imi asum nici un risc de a-mi pierde copilul sau mai tarziu copiii. Daca as formula alta actiune ar trebui sa schimb culpa exclusiva?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)
Autoritate exclusiva/culpa exclusiva vs culpa comuna zolaaa zolaaa Dupa 4 luni de casatorie, in care sotul meu a fost agresiv fizic si verbal ne-am despartit, eu fiind insarcinata si el avand nenumarate relatii extraconjugale. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu ... LIVIADOBER LIVIADOBER Buna ziua, Va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu doi copii minori; situatii conflictuale intre parinti care duc la imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)