Dupa 4 luni de casatorie, in care sotul meu a fost agresiv fizic si verbal ne-am despartit, eu fiind insarcinata si el avand nenumarate relatii extraconjugale. Am nascut, dupa 5 luni a depus ordonanta si a primit drept de vizita de 2x pe saptamana. In timpul vizitelor are un comportament neadecvat, m-a bruscat, tot timpul face bebelusul sa planga si ma acuza ca nu ii dau de mancare si ca intentionat fac ceva cu el sa planga.
Ce sanse am la autoritate exclusiva si daca divortul din culpa exclusiva poate influenta lucrul acesta sau nu?
De ce vrea neaparat culpa comuna? Are ceva de castigat in privinta copilului daca se desface casatoria din culpa comuna?
Buna seara,
Autoritate parinteasca exclusiva nu prea aveti sanse si si daca ati obtine-o tot ar avea drept de vizitare.
Solicitati ca vizitele sa se faca la DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI din cadrul primariei acolo fiind prezente si angajatele.
Invocati exact aceste atitudini.
Cu privire la culpa exclusiva sau comuna, sunt acelas lucru.
Aproape intotdeauna la un divort culpa este, TOTUSI COMUNA chiar daca nu toti o recunosc.
Divortul si raspunderea parinteasca nu prea sunt, de regula, legate. Poti fi un sot oribil si un tata bun. Prin urmare, culpa, fie ea exclusiva sau nu, nu influenteaza autoritatea parinteasca.
Referitor la vizite: dv. ii dati copilul sau cum se deruleaza ele?
Cand vine, ii dau caruciorul cu bebelusul si are un loc in curte unde sta cu el.. eu si familia mea, pe care i-am rugat sa stea cu mine din cauza ca mi-e frica de el, ne retragem intr-o alta parte a curtii.. intotdeauna intoarce caruciorul sa nu vad ce face, se apleaca pe el si bebelusul incepe sa planga imediat.. dupa care ma duc, il iau si il linistesc si dupa cateva minute incepe iar si iar aceeasi poveste..
Doamna, asa nu e ok. Legal, fiecare parinte despartit trebuie sa aiba timpul lui impreuna cu copilul. Mai mult, e rau pentru copil. tensiunea, stresul, totul simte copilul ala si nu poate sa isi formeze o relatie cu tatal sau, ci doar frustrari legate de vizitele astea. Si ele se pot transforma mai tarziu in razbunare pe tata ca nu s-a luptat mai mult pentru el sau pe mama ca nu l-a lasat si pe el in parc singur cu tata, ca alti copii.
Aveti in vedere ca nici instantele si nici psihologii nu recomanda ca vizitele sa fie in prezenta tertilor decat in cazul in care copilul e in pericol doar in prezenta tatalui. Pericol dovedit, nu pericol sa raceasca sau altele...
De aceea, spre binele copilului, al dv. si al respectarii legii, dati carutul tatalui sa se care in parc cu el. Plange copilul? Sa se descurce, de aia e parinte. Daca dv. il linistiti mereu, ce perceptie, ce incredere va avea copilul in tatal sau? Nu e bine pentru copil...
De asemenea, modul defectuos in care se deruleaza vizitele sunt motive de stres si pentru el si pentru dv.
Faceti un pas inainte spre dezamorsarea situatiei. Eventual, daca va temeti, luati cateva masuri legale inainte, instiintati tatal legal despre vizitele urmatoare sau negociati-le.