avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Va rog sa imi spuneti care sunt sansele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a ...

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a obtine custodie toatala asupra unui bebelus de 4 luni in cazul unui divort? Mentionez ca tatal weekend de weekend iese in oras, ajunge dimineata acasa mort de beat si mai consuma si droguri pe deasupra… singurele dovezi pe care le am sunt mesajele cu el, in care ii cer in nerepetate randuri sa ramana cu familia si sa renunte la iesiri, alcool si droguri sau plecam… si el spune doar ca nu poate renunta la iesiri si ca o sa ne razboin daca plec si o sa imi ia copilul.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:46, 13 Martie 2023
Exercitarea autorității parintesti asupra copilului se poate face în comun de ambii părinți sau exclusiv de un singur parinte. Autoritatea exclusiva este distincta de stabilirea domiciliului copilului la unul dintre părinți cât și fata de programul de vizita.
Ca sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului și domiciliul lui sa fie stabilit la dvs trebuie sa dovediți ca puteți sa-i asigurați singura un spațiu locativ și un trai decent cât și faptul ca viciile tatalui( alcoolul și drogurile) ii afectează discernământul, viata de familie, păstrarea unui job și ca nu poate lua decizii în cunoștință de cauza asupra aspectelor privitoare la copil.
Cum copilul este dependent de mama la vârsta aceasta și probabil ca îl alăptați și mai sunteți și în concediu de creștere copil iar tatăl lucrează 8 ore/zi nu sunt șanse ca domiciliul copilului sa se stabilească la el.
Ca măsură urgenta, plecați cu copilul în locuinta dvs sau la părinții dvs și deschideți urgent proces de divorț și stabilirea situației juridice a copilului pentru ca pana atunci ambii părinți aveti drepturi egale asupra celui mic.
Ar fi indicat sa contactați un avocat de pe forum din lista consultanților sau recomandat ca să fiți informata în detaliu asupra tuturor aspectelor și noțiunilor juridice.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Niciunul dintre dvs nu va putea obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, cu exceptia situatiei in care consumul de alcool sau droguri va pune in pericol grav minorul.

Insa banuiesc ca nu a inceput acum, ci situatia e mai veche. Un copil atat de mic nu va putea fi luat de tata, la aceasta varsta persoana de referinta fiind mama. Ceea ce e afirma nu va putea fi obtinut practic, fiind doar mijloace de presiune emotionala asupra dvs si de afirmare a orgoliului. Atat dvs cat si copilasul aveti nevoie de liniste, de cat mai putin stres, asa incat daca considerati ca o astfel de atitudine nu mai poate fi tolerata, luati legatura cu un avocat si demarati actiunile necesare spre a va pune la adapost de tot acest comportament iresponsabil, neglijent si abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)