Va rog sa ma ajutati cu o preoblema, in seara aceasta m am certat cu sora mea si prietenul ei a intervenit ..a vrut de 2 ori sa ma bata dar a intervenit prietenul meu .asta s a intamplat in casa mamei unde locuim si eu si sora mea cu prietenul ei. M-am dus sa l rog frumos sa si face bagajul sa plece si nu a vrut.. amenintandu ma iar ca ma bate.Au trecut cateva ore si i am auzit vorbind la telefon cu cineva despre incident, am intrat in camera si i am intrebat de ce mint? apoi prietenul sorei mele a m a luat de pulover si mi a zis ca nu am tupeu sa dau in el ca sunt lasa,, i am dat o palma sa mi dea drumul mai mult si a napustit pe mine cu pumnii in cap. Sora mea a intervenit cand am zis ca o sa chem politia sa iasa afara din casa . Au venit 2 domni de la politie si a spus sa rezolvam intre noi. i am explicat ca sunt proprietara si ca vreau ca respectivul sa plece dar a zis pana nu am un certificat medico legal de la IML si plangere la sectie nu am ce face? Nu stiu daca se vad toate leziunile in certificat dar vreau sa plece din casa pentru ca sunt sigura ca va mai incerca sa dea in mine si cei de la politie nu fac nimic.
Va rog sa ma indrumati ce as putea face pe cale legala sa i pot face plangere penala sau o interdictie ceva, ca as dori sa plece. Multumesc frumos.
1.Cine este proprietarul acestui imobil, mama dvs. sau dvs.?
La inceput spuneti 'locuim in casa mamei" , insa la sfarsit spuneti "i-am explicat ca sunt proprietara".
2.Daca de fata la incident a mai fost si altcineva, in afara de sora dvs. si prietenul ei?
Reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Mama este proprietara impreuna cu tatal meu care a decedat...ea este plecata in italia la munca cu sora mea mai mare si in casa am ramas eu cu sora mea mijlocie ( suntem 3 surori) deci suntem mostenitori de drept. la incident am fost 4 persoane in casa: eu , sora mea, prietenul ei si prietenul meu care nu a intervenit decat cand a incercat sa dea in mine prima data, dar a asistat la tot. Cei de la politie mi-au zis ca nu pot fi trecuti ca martori in cazul unei plangeri ca sunt martori subiectivi .
Variantele sunt:
1.-plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 180 al.1 c.pen. in cazul in care nu aveti certificat medico-legal sau pe art 180 al.2 c.pen in caul in care aveti certificat medico-legal,
-plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie , in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului ( cum dvs. stiti cine este, de la data comiterii faptei)
-plangerea va fi necesar sa fie dovedita cu martori-prietenul dvs. si sora dvs. ( nu se prevede nicaieri ca plangerea penala nu poate fi dovedita cu rude si prieteni);
2.-daca prietenul surorii locuieste cu forme legale in imobil, mai exista varianta unei actiuni in evacuare pe rolul instantei, insa in acest caz, in calitate de reclamanti trebuie sa figurati atat mama cat si toate cele trei surori.
3.-daca prietenul surorii nu locuieste cu forme legale, atunci schimbati incuietorile de la usa si urati-i drum bun.
In cazul acesta:
-fie formulati plangerea penala si probati plangerea cu prietenul dvs. si poate exista si un vecin care a auzit incidentul,
-fie ii explicati surorii dvs. ca aveti drepturi egale in acel imobil si ca nu mai puteti locui sub acelasi acoperis cu acest individ si poate va intelege ca rezolvarea situatiei ar fi ca acesta sa plece din imobil,
-fie o convingeti pe sora dvs. sa plece cu prietenul ei bataus unde doreste.