avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie datorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie datorie

buna ziua.
va rog daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare/
am avut o datorie la un furnizor de telefonie mobila de 100 lei, din anul 2003.Pina acum nu am fost contactata de nimeni, iar anul acesta am fost sunata de o firma de avocatura, care mi-a adus la cunostinta faptul ca am de plata suma de 6.000 lei, si doreste sa facem o intelegere pentru plata acestei sume.
As dori sa stiu daca in cazul de fata pot invoca termenul de prescriptie extinctiva.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 07:04, 2 Martie 2011
da. datoria se prescrie in termen de 3 ani.
Termenul de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii dreptului. Daca firma nu a facut niciun demers in tot acest timp, suma este prescrisa.
Este insa posibil ca firma sa fi facut demersurile necesare-notificari care intrerup cursul prescriptiei, carora dvs. fie nu le-ati acordat atentia cuvenita, fie nu v-au parvenit din diverse motive.
Situatia reala trebuie foarte bine verificata. Daca va descurcati o puteti face.
Oricum, solicitati firmei de avocatura care v-a contactat sa va faca dovada ca suma nu este prescrisa, sa va arate dovezile pe care le au in sustinerea afirmatiilor lor. ESte foarte posibil ca dovezile sa existe, situatie in care veti avea de achitat exact acea suma care v-a fost precizata.
Situatia nu este chiar atat de simpla cum credeti. Invocarea prescriptiei extinctive se face, dar in anumite situatii si anume cand nu s-au facut acte care sa intrerupa cursul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Prescriere debit? Bogdan Popovici Bogdan Popovici am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de ... (vezi toată discuția)