avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... drepturi banesti pt pers nascute inainte de1944(de la ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

drepturi banesti pt pers nascute inainte de1944(de la fonduri europene)

Am auzit ca persoanele nascute inainte de 1944 pot beneficia de drepturi banesti de la fonduri europene(in speta de la germania si ungaria).Undeva in judetul Cluj sunt persoane care beneficiaza de aceste drepturi.Va rog lamuriti-ma si pe mine daca exista vreo lege sau daca este adevarat sau nu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 22:46, 3 Martie 2011
Nici gand ...nu prin fondurile derulate de statul roman

Daca sunt fonduri venite din exterior, cu siguranta au o destinatie bine stabilita .. mai exact persoane care corespund anumitor criterii de selectie ... data nasterii nefiind unica conditie.

E util sa obtineti informatii corecte direct de la "sursa"
Este adevarat ce se aude. Nu sunt fonduri provenite de la stat, ci de la Uniunea Europeana. Din cate am inteles trebuie sa apelati la un avocat care trebuie sa va faca dosarul (acolo se include certificatul de nastere), dar trebuie sa platiti un onorariu de 650 de lei, cat am inteles ca se cere pentru astfel de proceduri. Pentru persoanele nascute chiar in 1944 procedura este aproape inutila, deoarece se ia in calcul varsta avuta la calcularea cuantumului indemnizatiei si pentru o persoana nascuta in '44 cuantumul lunar e foarte mic, undeva pe la 30 de lei. Nu stiu procedura de calcul si nici legea in cauza, desi am cautat-o, dar un avocat va poate lamuri
Cred ca faceti referire la Legea 189/2000 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice.

Mai precis este vorba de persoanele care s-au refugiat din Ardealul de Nord-Vest pe perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti pentru persoanele nascute inainte de 1944 gmarba gmarba Va cer lamuriri legate de urmatoarele informatii (sa nu zic zvonuri): Am auzit ca persoanele nascute inainte de 1944 (dar nu sunt foarte sigur de an) pot ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie speciala conform legii 189/2000 Ema2013 Ema2013 Cuantumul pensiilor speciale acordate conform Legii 189/2000 a fost modificat in anul 2015 si daca da in baza carui act normativ? (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 titas68 titas68 Apelez din nou la bunavointa d-voastra pentru o problema.Soacra mea s-a nascut in februarie 1941 iar mama sa (bunica)a fost deportata din bulgaria(caliaca) si ... (vezi toată discuția)