avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA PFA(I.I.) cu Norma de Venit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA PFA(I.I.) cu Norma de Venit

Un PFA sau I.I. impozitat la norma de venit, care a devenit platitor de TVA, poate deduce TVA, sau tot TVA-ul colectat trebuie platit catre stat? Am cautat in codul fiscal si nu am gasit nici o referire sau mai degraba o restrictie legata de norma de venit.

Multumesc anticipat,
Adrian
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 12:11, 2 Martie 2011
Da, poate sa deduca TVA.

TVA si impozitul pe venit sunt doua impozite separate.

Impozitul pe venit, de plata, se stabileste in functie de norma stabilita prin acte normative.

TVA de plata se stabileste ca diferenta intre TVA colectat si TVA deductibil (regula valabila pentru toate persoanele inregistrate in scopuri de TVA, fie ele PFA, I.I. sau firme)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tva pot deconta ca pfa impozitat la norma de venit? alexberi alexberi In lunile urmatoare ar trebui sa devin platitor de TVA ca urmare a depasirii plafonului de achizitii intracomunitare. Ma intereseaza pentru ce cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Pfa si deductibilitate tva popmihai2706 popmihai2706 Sunt PFA avand ca obiect de activitate consultanta IT, in sistem de impozitare norma de venit…..deci nu in sistem real; - ca urmare a depasirii ... (vezi toată discuția)
Contestatie raport de inspectie fiscala ancatod ancatod buna ziua functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei ... (vezi toată discuția)