avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actualizare date administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actualizare date administrator

Stimati Domni,

Sunt administrator si asociat unic la un SRL din 1994 declarat pe o perioada nelimitata - in conditiile in care nu a intervenit nicio modificare a statului meu ca administrator si asociat unic, cand si in ce conditii ar fi trebuit sa acualizez datele mele de identificare (care sunt practic aceleasi); as dori sa am aceasta informatie inainte sa discut cu cei de la Registrul Comertului care mi-au trimis o citatie pentru prezentare in instanta in verderea dizolvarii societatii pe motiv de neactualizare a datelor de identificare a administratorului societatii (eu personal, n-am inteles nimic si nici cei pe care ii cunosc nu m-au putut lamuri)
Multumesc
Din 1994 pana acum s-au facut mai multe actualizari. Nu e vorba (numai) de datele administratorului.
simircea a scris:

Stimati Domni,

Sunt administrator si asociat unic la un SRL din 1994 declarat pe o perioada nelimitata - in conditiile in care nu a intervenit nicio modificare a statului meu ca administrator si asociat unic, cand si in ce conditii ar fi trebuit sa acualizez datele mele de identificare (care sunt practic aceleasi); as dori sa am aceasta informatie inainte sa discut cu cei de la Registrul Comertului care mi-au trimis o citatie pentru prezentare in instanta in verderea dizolvarii societatii pe motiv de neactualizare a datelor de identificare a administratorului societatii (eu personal, n-am inteles nimic si nici cei pe care ii cunosc nu m-au putut lamuri)
Multumesc

Verificati daca sunteti intr-o situatie prevazuta de L.31/1990
Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului;
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau
reşedinţa cunoscută;
d) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii.
In cel mai probabil caz este vorba de dizolvarea societatii pentru nedepunerea in termen a situatiilor financiar-contabile la ORC pentru ultimii ani.

Mergeti la ORC, intrebati exact despre ce este vorba, depuneti actele solicitate si astfel scapati de grija judecatii in instanta.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu asociat unic Lucian S Lucian S Dupa dizolvarea SRL ce se intampla cu creantele acesteia ? Poate asociatul unic sa la recupereze si cum ? Ce se intampla cu creantele si cine este ... (vezi toată discuția)
Firma desfiintata din oficiu. unde? Silvia  Aldea Silvia Aldea Am si eu o intrebare. Daca o firma infiintata in 09.03.2004 (un SRL) nu a despus niciodata situatiile contabile, nu a depus niciun bilant, balanta...[b]absolut ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)