avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz la reluare servici dupa terminarea concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz la reluare servici dupa terminarea concediului de crestere a copilului

Buna ziua,
In perioada 4 martie 2010 - 4 martie 2011 am fost in concediu de crestere a copilului( data de nastere 4 martie 2009 ) dupa ce in primul an a stat sotia cu copilul in concediu de crestere copil. Luni (28 feb 2011) am trecut pe la servici sa vad cum sa procedeaz in legatura cu revenirea la munca. M-am vazut cu directorul (deoarece angajatul de la personal nu era ma munca) si mi-a spus ca atunci cand o sa revin la munca o sa-mi dea preavizul deoarece nu s-au mai castigat lucrari si situatia nu e buna. Precizez ca lucrez la o firma de constructii pe postul de topograf si ca nu sunt singurul angajat care ocupa acest post iar firma inca activeaza.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal si ce imi recomandati sa fac in situatia de fata deoarece am inteles ca ar trebui sa treaca 1 an de la reluarea activitatii pana cand angajatorul ar putea sa ma dea afara.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 09:50, 3 Martie 2011
Apoi din pacate restrangerea activitatii se poate face legal.
Trebuie doar sa fiti atent cum se face departajarea intre angajatii care ocupa aceeasi functie. (cine pleaca si cine ramane)
Pentru o concediere de acest gen (restrangerea activitatii), este nevoie ca firma sa va incheie contractul de munca in conformitate cu prevederile Codului Muncii, concediere pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, astfel incat sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc pana la 2 ani crystachy crystachy in cazul revenirii la locul de munca ocupat inaintea intrarii in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani ce acte sunt necesare in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)
Dat in somaj dupa cic fara preaviz pe motiv ca postul s-a suspendat bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua. acum pe 10 feb.2011 s-a terminat CIC pina la 2 ani si de la firma mi s-a spus ca ma da direct in somaj fara preaviz pt ca postul s-a desfintat.am ... (vezi toată discuția)