Buna ziua. Am si eu o mica problema si as vrea sa stiu cum as putea sa o rezolv si anume acea problema este: anul trecut infebruarie am condus o masina si mi-am luat amenda, permisul de conducere era retinut pentru cercetari intr-un alt dosar si in dosarul respectiv eram in faza de depunere apel. Transferul dosarului de la judecatorie la tribunal a durat cam 5 luni.... Acum am un nou dosar penal pentru conducere fara dovada chiar daca in declaratia data politaiului i-am explicat ca nici tribunalul si nici judecatoria nu pot sa-mi elibereze prelungire de dovada (una -judecatoria - datorita faptului ca era depusa cererea pentru apel iar cealalta -tribunalul- datorita faptului ca dosarul nu era la ei. Luna trecuta cu o decizie de prelungire a dovezii de la tribunal si cu o alta decizie de la parchet cei de la politia circulatie mi-au prelungit dovada, luna asta nu mai este posibil ca cica "dosarul este fara drept de a conduce". As vrea sa stiu ce ma sfatuiti in aceasta problema
dovada emisa de catre judecator este singurul act care va confera dreptul de a conduce pe drumurile publice. faptul ca aceasta a expirat si ca nu ati putut sa o prelungiti (datorita acestei sincope in transferul dosarului) nu inlatura raspunderea penala. fiind expirata, trebuia sa nu conduceti masina.
din pacate v-ati ales cu un npou dosar penal care poate fi judecata in stare de recidiva (spuneati ca deja mai exista un alt dosar spre solutionare, in care este posibil sa fiti condamnat) doar ptr ca nu ati avut rabdare pina la obtinerea unei noi dovezi de circulatie.