avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eliberare dovada inlocuitoare permis auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eliberare dovada inlocuitoare permis auto

Buna ziua,

In urma unui accident pe care l-am provocat in urma cu aproximativ 100 de zile m-am ales cu un dosar de cercetare penala, si cu permisul de conducere suspendat pentru o perioada de 90 de zile.

Imediat dupa accident mi s-a eliberat o dovada de circulatie valabila 15 zile, dovada pe care n-am mai solicitat sa fie prelungita.

Acuma, daca ce dovada a expirat mai bine de 3 luni, mai am posibilitatea sa solicit prelungirea acesteia? (presupun ca o sa mai dureze ceva timp pana ce dosarul va fi clasat, nici n-a fost predat procurorului inca).

Dupa clasare, se va tine cont de perioada in care dovada n-a fost prelungita? Imi este teama ca daca prelungesc dovada acuma, se reseteaza perioada in care am stat fara permis, si voi fi nevoit sa astept alte 3 luni dupa ce dosarul va fi clasat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 28 Octombrie 2017
Dovada de circulatie trebuia reinnoita la expirare. Ati avut noroc ca nu ati fost oprit in trafic si amendat contraventional si posibila deschidere nou dosar penal pentru conducere fara drept.
In acest moment daca veti cere reinnoirea dovezii de circulatie veti fi amendat contraventional.
Daca nu reinnoiti dovada si circualti in continuare, riscati asa cum am mentionat mai sus.
Nu se poate sti cat timp va dura pana la finalizarea dosarului pe care il aveti deschis, care oricum va fi peste 90 de zile de la producerea accidentului.
Daca nu aveti dovada de circulatie in termen de valabilitate cel mai bine este sa nu mai conduceti pana nu se rezolva dosarul si reprimiti carnetul de sofer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere luat in urma unui accident rutier - sofer incepator cosminrg cosminrg Buna ziua, In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal ASZI ASZI Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta ... (vezi toată discuția)
Perioada suspendare permis auto. danbilzerian danbilzerian Buna ziua, In urma cu cateva zile am cauzat un accident rutier, o singura persoana fiind usor vatamata. Victima (soferul celuilalt autovehicul) este in ... (vezi toată discuția)