In urma cu cateva zile am cauzat un accident rutier, o singura persoana fiind usor vatamata. Victima (soferul celuilalt autovehicul) este in regula, am discutat cu ea si nu are pretentii de niciun fel.
In urma evenimentului, permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 zile, cu posibilitatea prelungirii a dovezii primite initial (valabila 15 zile) din 30 in 30 de zile pana la finalizarea cazului.
Dupa spusele agentului de politie care s-a ocupat de caz, solutionarea dosarului o sa dureze cca. 2-3 luni.
Acuma daca nu-mi prelungesc dovada initiala de 15 zile, trecerea celor 90 de zile se va calcula tot dupa solutionarea dosarului? sau efectiv dupa data la care a expirat ultima dovada?
Pana la terminarea instrumentarii dosarului si solutionarea acestuia cu NUP trec mai mult de 2-3 luni. Numai comunicarea rezolutiei poate dura atat...
Suspendare se va dispune pentru 90 de zile de la data predării permistului de conducere/data conţinută în notificare/data expirării dovezii, după caz.
Daca nu prelungiti dovada este posibil da stati fara permis mai mult decat perioada de suspendare a permisului.
Stiti cumva daca se poate prelungi dovada si dupa ce aceasta a expirat? Tocmai am aflat ieri ca programul cu publicul este doar marti si miercuri, mie dovada imi expira duminica. Se mai poate face ceva?