avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Perioada suspendare permis auto.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Perioada suspendare permis auto.

Buna ziua,

In urma cu cateva zile am cauzat un accident rutier, o singura persoana fiind usor vatamata. Victima (soferul celuilalt autovehicul) este in regula, am discutat cu ea si nu are pretentii de niciun fel.

In urma evenimentului, permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 zile, cu posibilitatea prelungirii a dovezii primite initial (valabila 15 zile) din 30 in 30 de zile pana la finalizarea cazului.

Dupa spusele agentului de politie care s-a ocupat de caz, solutionarea dosarului o sa dureze cca. 2-3 luni.

Acuma daca nu-mi prelungesc dovada initiala de 15 zile, trecerea celor 90 de zile se va calcula tot dupa solutionarea dosarului? sau efectiv dupa data la care a expirat ultima dovada?

Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
danbilzerian, utilizator
Cel mai recent răspuns: danbilzerian , utilizator 11:37, 28 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la terminarea instrumentarii dosarului si solutionarea acestuia cu NUP trec mai mult de 2-3 luni. Numai comunicarea rezolutiei poate dura atat...

Suspendare se va dispune pentru 90 de zile de la data predării permistului de conducere/data conţinută în notificare/data expirării dovezii, după caz.
Daca nu prelungiti dovada este posibil da stati fara permis mai mult decat perioada de suspendare a permisului.
Va multumesc pentru raspuns.

Stiti cumva daca se poate prelungi dovada si dupa ce aceasta a expirat? Tocmai am aflat ieri ca programul cu publicul este doar marti si miercuri, mie dovada imi expira duminica. Se mai poate face ceva?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
danbilzerian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna tuturor, in data de 23.10 am avut un accident rutier, din ... eduard100 eduard100 Buna tuturor, In data de 23.10 am avut un accident rutier, din vina mea, neacordare prioritate de trecere a unui autoturism. S-a solicitat ambulanta deoarece ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept de a conduce-cine dispune in acest caz atipic? mihai63 mihai63 In urma unui accident prin coliziune frontala cu o masina politiei (in misiune), mi-a fost avariat autoturismul si am suferit vatamari ce au necesitat 2-3 zile ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire ma ajuta cineva? pustiull pustiull ma intereseaza sa aflu de la ce data se calculeaza acele 90 de zile(suspendarea permisului) -de la data ultimei dovezi -de la solutionarea cazului in ... (vezi toată discuția)