avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament in litigiu

Buna ziua va rog un sfat sint dat in Judecata pretenti. pentru investitile facute
la un apartament nationalizata de chiriasi.sa facut o expertiza la care chiriasul nu a fost de acord si acuma cere o contra expertiza .Eu ca proprietar am cerut folosul nerealizat la expertiza acuma chiriasul stie ca folosul nerealizat se compensaza cu investitile facute Expertul a calculat 100 euro.lunar.acma chiriasul a cerut ca vrea sa preda apartamentul.daca eu preiau apartamentul inseamna ca rimine gol dar rimine mai departe in litigiu. insemna ca eu nu pot sa
vind sau sa dau inchirie.va rog un sfat trebuie sa preiau apartamentul sau sa rimina chiriasul si sa plateasca flosul nerealizat pina cind Judecatoria hotireste sentinta finala asta poate ca mai dureaza 2-3 ani Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu 26 , utilizator 13:59, 2 Martie 2011
fiind casa nationalizata, chiriasul nu trebuie sa va plateasca nimic chirie. el a cumparat-o de buna credinta de la stat si nu este vinovat ca nu v-ati folosit de imobil. din acest pct de vedere puteti da statul in judecata....dar nu cred ca veti reusi mare lucru. evident ca are dreptul la despagubiri pt ceea ce a investit si da, poate cere reevaluarea. ce puteti face? pai sa incercati sa va intelegeti mergeti la un mediator. frustrarea e de ambele parti dar de fapt nici dvs nici dansul nu sunteti vinovati de situatie. dansul a cumparat casa candva si acum se trezeste in strada iar dvs ati fost vaduvit atatia ani de dreptul dvs si acum cand sa-l obtineti trebuie sa va tarati prin tribunale ceea ce este extrem de neplacut. cred ca tb sa va impacati cu ideea ca daca 20 ani nu ati folosit casa, un an, doi in plus nu stiu daca mai conteaza. daca dureaza asa mult mai bine-l lasati sa stea acolo. intre timp se mai devalorizeaza si investitiile ca se demodeaza. precizati numai ca doriti ca acesta sa plateasca despagubiri daca va distruge ceva (nu cereti sechestru asigurator pt ca atunci se pune sigiliu pe usa pana la sf procesului si e mai rau)
nu este cumparat de chiriasul apartamentul a fost retrocedat.pina in anul 2006
au plitit a avut contract cu spatiul locativ si din 2006 .din 2006 apartamentul este retrocedat cu proprietarul nu au facut contract nou.si acuma nu platesc chiria amai dar stau in apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprtament retrocedat Radu 26 Radu 26 Buna ziua va rog un sfat sint dat in Judecata pretenti. pentru investitile facute de chiriasi la un apartament Retrocedata .sa facut o expertiza la care ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!!!!! onu_ion onu_ion am nevoie urgent de un sfat.sunt chirias de 20 de ani al unui apartament care apartine primariei.vreau sa fac anumite inevstitii de genul apa curenta, ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat Radu 26 Radu 26 Buna ziua In anul 2007 mi sa retrocedat un apartament. Pina in anul 2007 apartamentul era al Spatiului Locaiv Era o locuinta nationalizata care apartinea ... (vezi toată discuția)