george muresan a scris:
1.Am fost ]ncadrat in grupa II lucru inscris in cartea de munca,dar pentru ca locul de munca era cu risc crescut de iradiere datorita aparatelor cu care se lucra intrebarea este daca se poate face o reevaluare a incadrari si trecerea in grupa I (stiu de un proces in care instanta a dat cistig de cauza celor care au lucrat in conditii identice pina in anul 2000)daca se face cine face reevaluarea si cum?
In 2011 nu mai face nimeni reevaluari pentru perioade anterioare datei de 1 aprilie 2001. Un proces este alta discutie, insa trebuie sa faceti dovada ca s-a achitat cota de CAS corespunzatoare activitatii lucrate in grupa I de munca (este mai mare decat cota CAS retinuta si platita pentru grupa II de munca).
Daca in carnetul de munca este trecuta grupa II de munca, inseamna ca in aceste conditii ati lucrat.
george muresan a scris:
2.In ultimi 4 ani am lucrat intr-un cabinet de consultatii TBC in mod normal ar trebui sa fie incadrat in grupa CONDITII DEOSEBITE (din aprilie 2001)dar in cartea de munca apare ca si conditii de munca normale este corect sau nu cine trebuie sa remedieze situatia daca incadrarea nu s-a facut cum trebuie
Locurile de munca in conditii deosebite se stabilesc prin contractul colectiv de munca sau, in cazul in care nu se incheie contracte colective de munca, prin decizia conducerii. Pentru aceste locuri de munca se solicita si obtine de la ITM un aviz obligatoriu. De asemenea, pentru acestea se plateste o cota CAS mai mare.