avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte deschidere punct lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte deschidere punct lucru

Am urmatoarea situatie:
Societatea mea a incheiat un contract de inchirere a unei parti din spatiul pe care il detine (ca proprietar) plus utilaje, unei alte societati care vrea sa-si deschida aici un punct de lucru. Pentru aceasta ei imi solicita actul de proprietate al terenului. Este in regula sa le dau acest act?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 17:54, 2 Martie 2011
Pentru deschiderea punctului de lucru este nevoie de contractul de inchiriere si actul in baza caruia locatorul detine spatiul respectiv (constructie). Actul de proprietate al terenului nu are nici o legatura.
Locatorul (societatea) este proprietar asupra terenului (implicit a spatiului inchiriat).
Este vorba de o societate pe actiuni care detine titlu de proprietate asupra terenului pe care se afla
Cand e vorba de un contract de inchiriere intre societati, Registrul Comertului mai solicita si documente care sa faca dovada faptului ca firma, care a semnat contractul de inchiriere in calitate de proprietar, are in mod real aceasta calitate.

In fapt, actul de proprietate pe teren nu prea este suficient, deoarece trebuie sa faceti dovada ca pe acel teren se afla si un imobil construit si receptionat in mod legal.
In orice caz, nu este nevoie decat de o copie simpla a acelui act de proprietate, pe care sa se semneze si sa se faca mentiunea: Conform cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru EDY.MILAN EDY.MILAN AM O FIRMA DE APARTAMENT :) VREAU SA DESCHID UN PUNCT DE LUCRU SA IMI POT DESFASURA ACTIVITATEA IN PACE .INTRE TIMP AM INCHIRIAT UN SPATIU ,CARE SUNT ... (vezi toată discuția)
Radiere punct de lucru ContSters61319 ContSters61319 Vreau sa radiez un punct de lucru, practic stiu cum se face dar, am o mica problema. Societatea care mi-a inchiriat spatiul s-a transformat intre-timp din ... (vezi toată discuția)