avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PUNCT DE LUCRU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PUNCT DE LUCRU

AM O FIRMA DE APARTAMENT :) VREAU SA DESCHID UN PUNCT DE LUCRU SA IMI POT DESFASURA ACTIVITATEA IN PACE .INTRE TIMP AM INCHIRIAT UN SPATIU ,CARE SUNT URMATORII PASI? VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:01, 31 Martie 2010
Declarati si autorizati punctul de lucru la ORC.
[ link extern ]
Daca esti asociat unic, emiti o Decizie prin care hotarasti infiintarea unui punct de lucru in spatiul pe care l-ai inchiriat.
Atentie! Daca spatiul pe care l-ai inchiriat este proprietatea unei persoane fizice , contractul de inchiriere trebuie inregistrat la Ad Financiara.
Atentie! Daca spatiul este un apartament la bloc si tu il faci spatiu comercial, trebuie sa obtii, conform legii 2300/2007, Acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor de apartament (lateral/sus/jos) cu privire la schimbarea destinatiei acelui imobil . La ORC ti se mai cer si acte din care sa rezulte ca cel care a inchiriat este proprietarul spatiului si trebuie sa mai ai in copie actul de proprietate si intbularea dreptului de proprietate pe numele proprietarului .
Mai intocmesti o Declaratie pe proprie raspundere model 3 in care soliciti autorizarea cu activitatile pe care le ai in actul constitutiv si pe punctul de lucru. In asta reiei si activitatile pe care le ai pe sediu.
Declaratia asta inlocuieste declaratia model 2, pe care ai intocmit-o initial la infiintarea societatii si pentru care ai primit un Certificat constatator. Acest certificat, in original va trebui sa-l predai la ORC , intrucat o sa primesti altul.
Cu actele astea, cu o imputernicire de a reprezenta societatea, CI si cu o cerere de inregistrare mentiuni completata corect( o gasesti pe site-ul ORC) si evident cu "marafetii " la tine, te prezinti la ORC sa inregistrezi punctul de lucru. Normal trebuie sa actualizezi si Actul constitutiv cu infiintarea acestui punct de lucru dar la ORC nu-l cere acum dar la urmatoarea modifcare, sa nu uiti sa-l treci.
Mai trebuie sa faci un contoar de cuvinte pentru Decizie si sa ai si o copie certificata a acesteia si o a anexa in care sa declari ca acel contoar este corect. In functie de acel contoar esti taxat.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
buna ziua!
se poate deschide punct de lucru intr-un spatiu cu contract de subinchiriere?Deci eu intentionez sa deschid un punct de lucru intr-un spatiu care este detinut de o persoana care la randul ei il are inchiriat.
Va multumesc anticipat.
Se poate, insa pt aceasta este necesar ca actualul chirias sa aiba drept de subinchiriere.

Atentie, acest lucru trebuie sa fie mentionat in mod expres in contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de lucru ? Cezar66 Cezar66 Bună ziua ! Vreau sa deschid pct de lucru odata cu infiintarea firmei. In afară de contractul de inchiriere (dovada detinerii spatiului) mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator punct de lucru cojocar veronica cojocar veronica societatea pe care o reprezint are un contract de prestari servicii cu o firma in al carei spatiu autorizat(are certificat constatator al punctului de lucru) ... (vezi toată discuția)