avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala - incheierea procesului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala - incheierea procesului verbal de contraventie dupa 4 luni de la savarsirea contraventiei

Buna ziua!
Politia Comunitara din Timisoara are o practica ceva mai ''speciala'' privind incheierea proceselor verbale de constatare a contraventiei in sensul ca trimit acasa o invitatie de a te prezenta la sectia de politie comunitara indicata in calitate de contravenient.
Cand te prezinti la sectia de politie comunitara se procede la incheierea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pentru fapta respectiva.
Problema e ca intre momentul savarsirii contraventiei si respectiv data incheierii procesului verbal de contraventie au trecut aproximativ 4 luni iar contravenientul nu mai retine in data respectiva daca a incalcat sau nu norma sanctionatoare si nici nu a gasit un autocolant lipit in parbriz cum se procedeaza.
Instanta de fond mi-a respins actiunea intemeiata pe art.16 din OG 2/2001 si ma aflu in cursul redactarii recursului....
ceva solutii?:-/
Potrivit art.13 din OG 2/2001, aplicarea sanctiun ii se prescrie in termen de 6 luni de la data savirsirii contraventiei, numai ca o asemenea constatare este intr-adevar curioasa dupa atita timp; Este de vazut daca nu cumva lipseste vre-una din mentiunile obligatorii din procesul verbal care sa atarga nulitataea absoluta in conditiile art. 17. Mai este necesar ca sa nu fi fost recunoscuta savirsirea contravantiei in procesul verbal sau sa se faca obiectiuni. Oricum nu puteti fornula motive de recurs deci privind strict circunstantele savirsirii faptei, in apararea dv putind adninistra dovezi, dar numai daca recursul ese admis si se dispune casarea cu trimitere pentru rejudecare.
Motivarea instantei de fond a fost intradevar bazata pe art. 13 din OG 2/2001; NU lipseste nici una din conditiile obligatorii prevazute de art. 17 dar totusi in procesul verbal s-au facut mentiuni(la data respectiva nu am gasit un autocolant lipit, consider procesul verbal nelegal si neintemeiat). Totusi si legat de Anghel vs Romania trebuie sa se poata face ceva.!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ovidana ovidana Am sanse sa se anuleze un proces verbal de contraventie pe motivul ca acesta a fost afisat la sediul societatii insa adresa din procesul verbal de afisare este ... (vezi toată discuția)
Proces verbal gresit richard87 richard87 buna. ieri seara am primit o amenda de 1200 ron....am strigat ceva pe strada dupa politisti si m-au dus la sectie...Procesul Verbal a fost completat gresit: ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal - amenda-radar fix pufesti calandrino21 calandrino21 Am primit saptamana trecuta prin posta(7.10.2008) un proces verbal prin care am fost sanctionat cu 4puncte penalizare si 300RON amenda. Am facut o plangere ... (vezi toată discuția)