avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere impotriva procesului verbal - AMENDA-radar ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere impotriva procesului verbal - AMENDA-radar fix PUFESTI

Am primit saptamana trecuta prin posta(7.10.2008) un proces verbal prin care am fost sanctionat cu 4puncte penalizare si 300RON amenda. Am facut o plangere impotriva acestui proces la judecatoria ADJUD, invocand doua motive pentru anularea acestui proces. As dori sa intreb daca motivele expuse mai jos pot conduce la anulare sau nu?
Acestea sunt:
1. Conform art. 19 alin. 1 în cazul în care contravenientul nu este de faţă, agentul constatator va face menţiuni cu privire la aceste împrejurări, care trebuie sa fie confirmate de cel puţin de un martor. În cazul imposibilităţii existenţei unui martor se va face menţiune – desigur că acest aspect lipseşte.
2.Analizând dispoziţia alin. 7 al art. 16 din OG 2/2001 republicată agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului faptul că are dreptul de a face contestaţie la rubrica „Alte menţiuni”. Aceste obiecţiuni nu numai că nu apar – măcar sub forma „Nu am obiecţiuni”, dar procesul-verbal pe care mi l-a încheiat nici nu prevede vreo astfel de formulă de tipul „Alte menţini”., sanctiunea ce intervine este nulitatea prcesului.

Va multumesc ca ati citit si va rog sa va dati cu parerea! :)
Lipsa mentiunilor de care faceti vorbire potrivit OUG2/2001 nu pot conduce la nulitatea procesului verbal intrucit lipsa acestora nu este prevazuta expres de lege sub sanctiunea nulitatii, iar modul in care a fost savirsita contraventia face ca asemenea mentiuni sa nu isi aiba rostul. Vedeti daca procesul verbal va fost trimis in termen de o luna de la data savirsirii contraventiei. Desigura ca puteti invoca lips acestor mentiuni in apararea dv. dar cred ca nu sunt suficiente.
In primul rand, doresc sa va multumesc pentru faptul ca mi-ati citit mesajul postat pe forum.
Doresc sa va amintesc ca art. 16 alin.7 din OG 2/2001 spune asa:"În momentul încheierii procesului-verbal agentul
constatator este obligat sa aducă la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesulverbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal." De aceea m-am gandit ca aceasta dispozitie legala va atrage nulitatea.
Da, puteti invoca prevederile art.16, dar aceasta nu inseamna neaparat ca veti si castiga;)
"Incercarea moarte n-are":thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi un proces-verbal anulat daca nu este completata rubrica "alte mentiuni"? Instructor auto Mircea Crisan Instructor auto Mircea Crisan Poate fi anulat un proces-verbal de contravenție la regimul circulatiei doar pe motiv că rubrica \"Alte mențiuni\" nu a fost completată? Aș dori să ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei Jonny93 Jonny93 Va rog sa-mi spuneti daca lipsa mentiunii obiectiunilor contravenientului in procesul verbal de constatare a contraventiei duce la anularea acestuia ... (vezi toată discuția)