avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte de la starea civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte de la starea civila

am avut o matusa care s-a maritat cu un cetatean care a mai fost insurat si era divortat. Ce trebuie sau cum trebuie sa fac Cererea la Starea civila la primaria care a incheiat casatoria pentru a obtine o copie a Hotaririi de Divort pe care sunt sigur ca a depus-o in momentul in care a solicitat casatoria?Credeti ca se poate obtine?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gheo304 , utilizator 22:03, 3 Martie 2011
Depuneti cerere la Judecatoria care a eliberat hotararea nu la Primarie.Judecatoria este cea care va elibereaza o noua hotarare de divort autentica.
Problema este ca nu stiu unde , nu stiu anul divortului , stiu doar anul cind s-a casatorit cu matusa , 1974, din aceste motive am intrebat , ideea era sa incep prin aflarea unui nr de hotarire , cine a emis-o etc. Si apoi pasii indicati de dvs.
Conf.Legii 677/2001 dvs.nu aveti calitatea de a solicita aceste acte.Numai daca aveti norocul sa gasiti mentiunea de divort pe marginea actului de casatorie sau de nastere a partilor,pentru ca de multe ori judecatoriile nu trimit sentintele si la parimarii,dar dvs.unde aveti nevoie de aceasta sentinta si pentru ce?
a! este destul de complicat, dar incerc sa explic. Simion a cumparat o casa in 1968 fiind casatorit cu Maria .In 1974 se casatoreste cu Roza , deci a divortat de Maria . in 1979 a decedat Simion si conform actului de vinzare /cumparare amintit mai sus Roza devine proprietara pe 1/2 din casa . ( CM din 1980)La notariat in 80 notara a scris ca ... a obtinut casa cu sotia supravietuitoare ...Roza - neadevarat. In 1984 Roza isi reface viata cu Canditi . In 2004 Roza moare , si nu se poate dezbate succesiunea deoarece in actul din 1968 se scria ca Simion e casatorit cu Maria . In 2007 moare si Canditi. Acum am inceput cautarea acestei Maria care conform actului din 1968 era stapina pe jumatate de casa. Fac mentiunea expresa ca nu am gasit in actele ramase nicio hotarire de divort sau partaj voluntar si nici vreodata nu am avut habar de aceasta casatorie. Am scris la primaria satului in care s-a nascut Simion si ne-a raspuns ca a fost casatorit doar cu Roza , am incercat la primaria de sector unde s-a casatorit cu Roza dar mi s-a spus ca nu poate cauta la acte deoarece sunt vraiste . Fac mentiunea ca am facut un antecontract cu cineva, am obtinut in baza actelor pe care le am Titlu de proprietate doar pe jumatate de suprafata , dar la Intabulare am primit respingere motivatia fiind ca nu am atasat BI/CI a lui Maria care este proprietara pe cealalta jumatate , conform actelor depuse .Suprafata este in fundul unei curti si singuul cumparator este proprietarul din fata . Dar lovitura de teatru , la circa financiara a aparut prima pagina din hotarirea de divort pe care o caut de 3 ani, depusa de promitentul cumparator . De aceea caut aceasta hotarire, cumparatorul nu este de buna credinta deoarece poate prin relatii obscure a facut rost de aceasta hotarire in care se arata probabil ca acea Maria nu a avut nicio pretentie asupra casei la divort si astfel ma blocheaza de a vinde intreg terenul si prin antecontractul in care m-am anagajat sa fac cadastrul pe baza actelor pe care le detin si nu am indeplinit acest angajament sa-mi ia casa si locul.De la circa Financiara mi s-a spus ca el a adus acea pagina, dar sub nicio forma nu imi poate da macar o copie sa o vad si eu neavind eu calitate de a o vedea.Cam astea sunt problemele , poate ma ajuta cineva cu un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.sunt căsătorită ... Cornelia Olteanu Cornelia Olteanu Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.Sunt căsătorită iar sotul meu are mătușile(surorile mamei lui) la care zic ca vrea sa ii facă acte ... (vezi toată discuția)
Succesiune, lipsa sentinta divort si certificat de deces gelone gelone vreau sa fac sucesiunea si imi trebuie pentru notariat certificatul de deces al mamei mele dar ea a divortat de tatal meu intre anii 1948-1950 si a murit in ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la succesiune narcisa07 narcisa07 Buna ziua la toata lumea! Si va rog sa ma iertati ca va tormentez cu atatea intrebari, dar nu stiu ce se intampla in viata mea ca ma napadesc necazurile din ... (vezi toată discuția)