avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatia de conducere pentru secretarul de comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatia de conducere pentru secretarul de comuna

As vrea sa stiu daca salariul secretarului de comuna include si indemnizatia de conducere,sau ar trebui acordata separat?
Am si o alta nelamurire:dupa 3 ani de vechime in munca,nu se acorda spor de vechime la salariul secretarului respectiv?
Salariul secretarului unitatii administrativ teritoriale include indemnizatia de conducere. In ce priveste vechimea, aceasta se ia in considerare la reincadrare si promovare, dat fiind faptul ca acest spor a fost inclus in salariu.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Ce Dumnezeu, secretarul asta al UAT chiar nu are curiozitatea sa consulte legislatia de salarizare? Daca o sa-si arunce ochisorii pe OG 9/2008, o sa vada acolo, in subsolul anexei corespunzatoare salarizarii secretarilor UAT, ca scrie clar ca indemnizatia de conducere este inclusa in salariul de baza. In legislatia actuala, Legea 284/2010 prevede ca in clasa de salarizare stabilita pentru secretar UAT sunt incluse toate cele 9 clase de salarizare suplimentare, corespunzatoare vechimii in munca la nivel maxim.
justicemn a scris:

Salariul secretarului unitatii administrativ teritoriale include indemnizatia de conducere. In ce priveste vechimea, aceasta se ia in considerare la reincadrare si promovare, dat fiind faptul ca acest spor a fost inclus in salariu.

Cum adica se ia vechimea in considerare la reincadrare?
Si mai ales,cum poate promova un secretar?
Revin cu un alt raspuns chiar daca doamna moderator Gabriela mi-a sters raspunsul anterior. In functie de nr. de locuitori pentru functia de conducere de secretar UAT se stabilea salariul conf. ultimului act normativ ca si ordonanta care a fost OG 7/2007 modificata de OG 9/2008. Inainte de anul 2005 secretarul la salariul de baza beneficia de o indemnizatie de conducere de 45%. Dupa care au inceput stabilirea salariilor la f.p. conform ordonantelor. Dar sa revenim la ale noastre. Reincadrarea in 2010 conform legii 330/2009 pentru secretar era salariul +sporul de vechime de la nivelul anului 2009 plus stabilirea treptei 1 sau 2 dupa cum a dorit primarul. Incepand cu anul 2011 prin reincadrarea stabilita de Legea 284/2010 secretarul UAT in loc de treapta acum are grad si i s-a stabilit clasa de salarizare. "Onoratii guvernanti" au considerat ca functiilor de conducere sa le fie incluse in clasa de salarizare respectiva si transele de vechime stabilite la maxim. Adica incepand cu anul viitor daca aceste clase vor fi luate in considerare ca si salarizare, un secretar de comuna care are 2 ani vechime in functie si munca va beneficia de aceleasi drepturi salariale ca un secretar care are peste 20 ani vechime in munca, ceea ce nu mi se pare corect.
Si eu as vrea sa stiu cum poate promova un secretar:D Totusi, sa nu generalizam in ceea ce priveste incorectitudinea egalitatii de salariu intre un secretar aflat la inceput de drum, cu 2 ani vechime in specialitatea studiilor si unul cu experienta... Sunt si destule uscaturi, insa cunosc o multime de secretari tineri si foarte bine pregatiti, care stiu sa utilizeze un calculator, sa se informeze inainte de a da consultanta in elaborarea proiectelor de hotarari, sa verifice noutatile legislative si sa le aplice in domeniul lor de activitate...intr-un cuvant se perfectioneaza in fiecare zi de munca... Iar la polul opus cunosc operatori de masina de scris care doar spun "fa asta, fa aialalta" vreunui jurist ratacit prin primarie, unii fara studii superioare, care fac acelasi lucru de 5 ori si tot nu iese bine. Nu generalizez, insa daca chiar vrei sa inveti meserie, o "furi" cam in 3-4 ani, daca ai si de la cine; dupa 5 ani de primarie, eu am avut curajul sa stau si in fata unui secretar cu 20 de ani experienta, fara emotii:))

Alte discuții în legătură

Salariu de baza functionar public in 2010 contexaudit contexaudit conform legii in salariul de baza se includ SPORUL DE VECHIME ÎN MUNCÃ; - indemnizaţia de conducere (pentru funcţiile de conducere); - salariul de ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea functionarilor publici in 2011, conform legii nr. 285/2010 si legii nr. 284/2010 lara2010 lara2010 Ne-ar fi de real folos daca in una din sectiunile acestui site absolut util, ati deschide un forum specializat pe subiect. Normele metodologice de aplicare ... (vezi toată discuția)
Modificarea vechimii si a salariului unui functionar public de conducere in anul 2011 iionita_30 iionita_30 Se poate modifica salariul de baza unui functionar public de conducere in anul 2011 daca acesta implineste vechime 20 ani? (vezi toată discuția)