avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract prestari servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract prestari servicii

buna seara,
Dati-mi o idee si mie in urmatoarea problema:
vreau sa inchei un contract de prestari servicii pe perioada determinata cu o societate , si nu stiu ce obligatii i-mi opresc din venitul brut in afara de impozit ca sa incep negocierea salariala.
Poate sa imi opreasca Somaj, CAS, CASS,,,,
va rog dati-mi o idee
va multumesc
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 19:57, 2 Martie 2011
Daca negociati remuneratia bruta, din ea vi se vor retine urmatoarele:
- CAS 10,5%
- somaj 0,5%
- impozit 10%, urmand ca la sfarsit de an sa se faca regularizare (adica sa platiti sau nu o diferenta)

Trebuie sa mai platiti si sanatate 5,5% din venitul net, dar aceasta nu se retine de catre prestator, ci este obligatia dvoastra sa platiti la casa de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor plata prestare servicii ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Vreau sa inchei un contract de prestare servicii , iar onorariul pe care vreau sa il primesc este de 1600 ron Vreau sa stiu, la rubrica ... (vezi toată discuția)
Calcul venit net RaduBejenaru RaduBejenaru In cazul conventiilor civile as dori sa stiu cum se calculeaza impozitul (16%) si contributiile (C.A.S., C.A.S.S. si somaj) adica la ce se aplica procentele ... (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)