avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul VENIT NET
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul VENIT NET

In cazul conventiilor civile as dori sa stiu cum se calculeaza impozitul (16%) si contributiile (C.A.S., C.A.S.S. si somaj) adica la ce se aplica procentele lor 10,5%, 5,5 % si 0,5%.
Cum se calculeaza venitul net adica ceea ce incaseaza angajatul ? Din brut se scad care anume pentru a ajunge la "net" ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:03, 25 Martie 2012
Toate contributiile (CAS 10,5%, CASS 5,5% si somaj 0,5%) se aplica la totalul brut al veniturilor realizate intr-o luna.
Cota de impozit de 16% se aplica la ceea ce ramane dupa scaderea contributiilor din totalul brut.

venit net = total brut - CAS - CASS - somaj
salariu net = total brut - CAS - CASS - somaj - impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit net din drepturi de autor ContSters172175 ContSters172175 Cum se calculeaza un venit net din drepturi de autor pe anul 2011? La sursa s-a retinut 16% si 10.5 % CAS. (vezi toată discuția)
Grila de impozitare pentru programul de 2 ore stanamarinel stanamarinel Vreau sa stiu care este grila de impozitare pentru programul de 2 ore. Care este deducerea din salariul brut. Mentionez ca salariul brut este de 170 lei iar ... (vezi toată discuția)
Impozit 2018 comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, incerc sa ma lamuresc cu noile modificari salariale, si cred ca am inteles o parte din aceste modificara iar o parte nu: - eu inteleg ca salariu ... (vezi toată discuția)