avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... C.F.P.ul se efectueaza doar de contabilul primariei?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

C.F.P.ul se efectueaza doar de contabilul primariei?

As dori sa stiu daca,controlul financiar preventiv se efectueaza doar de catre contabilul din cadrul primariei,sau se poate realiza si de catre secretarul aceleiasi institutii?
Va multumesc pt.timpul acordat...
Cel mai recent răspuns: nixon19 , utilizator 20:21, 3 Martie 2011
Secretarul este, de multe ori, "moasa comunala", dar nu are nici o treaba cu CFP-ul. Acesta se aplica de catre o persoana din departamentul de contabilitate, alta decat cea care are drept de semnatura pe ordinele de plata catre trezorerie.
Cred ca doreste sa beneficieze de sporul de 25% din salariul de baza si sa nu-l mai primeasca cei de la contabilitate. Eu cunosc un caz cand persoana care acorda viza CFP este contabila, semneaza ordinele de plata catre trezorerie, intocmeste statele de plata si face parte dintr-o echipa de proiect pentru fonduri externe nerambursabile dand si acolo viza pe facturi. Ce zici.? Suna frumos, nu?
:O:O
Pai si cum naiba se impaca asta cu prevederile Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Ordinului MFP nr. 38/2003 pentru aprobarea Normelor generale privind exrcitarea activitatii de audit public intern?????????
Corbeanca a scris:

Cred ca doreste sa beneficieze de sporul de 25% din salariul de baza si sa nu-l mai primeasca cei de la contabilitate. Eu cunosc un caz cand persoana care acorda viza CFP este contabila, semneaza ordinele de plata catre trezorerie, intocmeste statele de plata si face parte dintr-o echipa de proiect pentru fonduri externe nerambursabile dand si acolo viza pe facturi. Ce zici.? Suna frumos, nu?

Sunt destul de multe institutii publice in aceasta situatie , mai ales UAT-urile mici ... culmea e ca nu s-a sesizat Curtea de conturi in niciun caz ....sau , mai bine spus , nu au considerat ca fiind nelegala aceasta situatie ....eu, la fel ca si colega kyandra, sunt de parere ca nu e legala acordarea CFP -ului in conditiile spetei ...#-o
Si la noi directorul economic beneficiaza de sporul CFP.

Alte discuții în legătură

Viza cfp nicoleta_2009 nicoleta_2009 Buna ziua? Este legal ca intr-o primarie secretarul( cu studii juridice) sa detina si viza CFP si sa primeasca spor de 25%? VA ROG BAZA LEGALA (vezi toată discuția)
Cfp refuz de viza ContSters240394 ContSters240394 O primarie pierde definitiv si irevocabil sporul de dispozitiv(dupa sesizarea curtii de conturi si procese care in final au fost pierdute de primarie, in ... (vezi toată discuția)
Audit intern primarie Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea problema: primarul unei comune a descoperit ca serviciul contabilitate nu l-a informat cu privire la banii existenti in conturile de ... (vezi toată discuția)