avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... viza cfp
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

viza cfp

Buna ziua? Este legal ca intr-o primarie secretarul( cu studii juridice) sa detina si viza CFP si sa primeasca spor de 25%? VA ROG BAZA LEGALA
Cel mai recent răspuns: IGE , utilizator 12:50, 7 Iulie 2010
Plecând de la prevederile generale în domeniu stabilite de Legea Finanţelor publice (Legea 500/2002 , în M.O. nr. 597/2002), baza legală pentru controlul financiar preventiv este următoarea:
- Legea 672/2002 privind auditul intern(M.O. nr. 953/24.12.2002) , cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordonanţa nr. 119/1999-republicată şi actualizată (republicată în M.O. nr. 195/26.03.2003);
- Ordinul ministrului finanţelor nr. 522/2003 pentru aprobarea normelor metodologice generale referitoare la exercitarea CFP. (M.O. nr. 320/13.05.2003).
În acest ultim act normativ menţionat veţi găsi toate procedurile ce trebuie aplicate pentru organizarea la nivelul instituţiei dvs. a controlului financiar preventiv propriu, iar anexa nr. 8 a ordinului cuprinde Codul specific de norme profesionale pentru persoanele care desfăşoară activitatea de CFP.
Referitor la sporul de CFP, acesta este prevăzut la art. 18 alin. (3) din Legea 672/2002 şi trebuie coroborat în prezent cu toate actele normative care fac referire la cheltuielile bugetare - vezi noua lege a salarizării pentru personalul bugetar....
Este, io personal al detinut viza C.F.P. intr-o primarie, fiind secretar.
baza legala o gasiti in O.U.G. nr. 119/1999. :)
Nu se mai acorda 25% , este 1 % ,citeste Legea 329/2009, art.15
art.15 din L.329/2009 nu are nici o legatura cu viza CFP. Se acorda in continuare , pana la 25%. Probabil va face parte din cei max.30% sporuri ce se pot acorda in afara salariului de baza, conf. L 330/2009.
nyky_2007nyk a scris:

Nu se mai acorda 25% , este 1 % ,citeste Legea 329/2009, art.15

Poate ati citit alta lege....art. 15 se refera la cuantumul indemnizatiei de sedinta, acordate membrilor comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap... :)

Alte discuții în legătură

C.f.p.ul se efectueaza doar de contabilul primariei? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca,controlul financiar preventiv se efectueaza doar de catre contabilul din cadrul primariei,sau se poate realiza si de catre secretarul ... (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv Dana Dana in urma cu ceva timp am acceptat sa pun viza cfp.atunci era un spor de 20%.intre timp sporul a devenit 1% si am ramas cu lucru suplimentar neplatit. va rog ... (vezi toată discuția)