buna seara,
am o nelamurire si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.
...daca o persoana este condamnata la 3 ani ,in temeiul art.86 ind 1 CP, care sunt conditiile de care trebuie sa tine cont?
Trebuie sa ia in calcul si ceilalti indici din acest articol?
multumesc cristina
multumesc pentru amabilitate!In solutia publicata nu se face referire la conditii.
Formularea in condamnare suna asa: la pedeapsa de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 86 ind. 1 Cod penal.
Este prima sentinta,urmeaza sa faca apel !1 ce putem spera la apel si la recurs? La ce ne putem astepta?
ma mir ca nu scrie ! atunci inseamna ca sunt obligatiile de la art 86 indice 3 alin. 1. Nu pot sa stiu la ce sa va asteptati in apel, pentru ca nu stiu nici macar fapta. In principiu se poate orice...
Ati fost condamnat la 3 ani cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Termenul de incercare insa se compune din cuantumul pedepsei aplicate plus un interval de timp stabilit de instanta cuprins intre 2- 5 ani.
Pe durata termenul de incercare condamnatul trebuie sa se supuna masurilor de supraveghere si obligatiilor stabilite de catre instanta prin dispozitivul hotararii, masuri si obligatii care sunt prevazute de disp.art 86 indice 3 c.proc.pen.
In cazul neindeplinirii cu rea-credinta a masurilor de supraveghere prevazute de lege sau a obligatiile stabilite de catre instanta, aceasta revoca suspendarea executarii sub supraveghere si dispune executarea in intregime a pedepsei in regim privativ de libertate.