avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociati nedoriti!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociati nedoriti!

Buna,buna ,stie cineva cum se poate inlatura un asociat cu puteri depline(adica detine 50% din firma),care nu aduce beneficii ci din contra!:(
Cel mai recent răspuns: eco imballaggi , utilizator 21:01, 2 Martie 2011
Se poate exclude in conditiile art. 222 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Puteti folosi procedura legala care reglementeaza excludere asociat.
Excluderea unui asociat se pronunta prin hotarare judecatoreasca, la cererea societatii sau a oricarui asociat. Cererea societatii de excludere a unui asociat trebuie sa se bazeze pe o hotarare a tuturor asociatilor, cu exceptia asociatului in cauza.
cadru legal:art 222 si urm Legea 31/1990

multumesc mult sper sa gasesc ceva adecvat la cazul meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum exclud un asociat SANDU1706 SANDU1706 buna ziua , detin un srl cu doi asociati (50 - 50) , eu fiind administrator cu drepturi depline.doresc sa stiu cum il pot exclude pe celalalt asociat avand in ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate sau inchidere societate comerciala nicu6121 nicu6121 Buna ziua, Sunt administrator la o societate cu 3 asociati (eu si alte 2 persoane). Doresc sa inched aceasta societate dar sunt refuzat de un singur ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator firma valici valici Care sunt pasi si ce acte trebuie facute pentru schimbare administrator? (vezi toată discuția)