avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc partaj dar nu stiu procedura.....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc partaj dar nu stiu procedura.....

Buna ziua tuturor ....
Problema mea se pune altfel....:( Am divortat de curand in luna octombrie.dupa o casnicie de 4 ani...detin o casa la curte comuna luata in credit ipotecar impreuna cu fostul sot in timpul casatoriei,pe langa asta sotul meu detine si o firma de transport infiintata in timpul casatoriei.Declar ca la momentul depunerii actelor pt credit la casa eu avand cel mai mare salar fiind astfel debitor si el codebitor....:"> Momentan m-am mutat din casa fiind data afara (dar asta nu am cum sa dovedesc) iar el sta in casa continuaind plata ratelor....am incercat un partaj de comun acord dar nu se poate...astfel el ramanand cu tot...am muncit in casa aceea si presupun ca am si eu unele drepturi...daca ma puteti ajuta va rog a-mi descrie pasii pe care trebuie sa ii urmez....va multumesc anticipat....Adriana
Cel mai recent răspuns: Sorina Tusa , Avocat 22:30, 2 Martie 2011
Trebuie sa formulati cererea de partaj, iar masa partajabila va fi compusa din activ, adica dreptul de proprietate asupra casei- din care vor figura avansul si ratele achitate, capitalul initial subscris la societate, iar la pasiv, diferenta de credit ramasa neachitata.In functie de persoana, careia i se va atribui proprietate, ACEASTA VA PRELUA SI CREDITUL, si va fi obligata la sulta in raport de ce a fost achitat de soti in acum pana la data incetarii casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil shadowfax__25 shadowfax__25 Buna seara. As dori sa stiu si eu in cazul in care fosta sotie a introdus actiunea de partaj asupra unui imobil, bun comun achizitionat in timpul casatoriei cu ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)