avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... TVA factura Germania
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

TVA factura Germania

Buna ziua!

Va scriu in legatura cu un prieten, pfa, platitor de tva, ce are un contract de prestari servicii cu un client din Romania. (servicii de pictura).

Pentru asta, a cumparat niste materiale din Germania, factura primind-o cu TVA.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Trebuie sa faca D390 privind achizitiile intracomunitare? Sau, avand TVA, nu se considera ca fiind achiz intracomunitara (cum am citit pe alt site)?

2. In D300, unde evidentiaza acest TVA? La randurile 5 si 17 sau la 7 si 19?

3. Intentia lui este sa refactureze o parte din aceste materiale clientului roman. Cum va arata factura? La valoare completeaza val+tva din fact din Germania, iar la tva zero?

4. Cum se va completa apoi D300 pentru refacturare?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Eugenia
Cel mai recent răspuns: EugeniaS , utilizator 10:41, 3 Martie 2011
La punctul 1:
[ link extern ]
Acolo zice asa:
390 VIES Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri (OPANAF 76/2010)
Se depune lunar de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat livrări, achiziţii sau prestări de servicii în ţările membre ale Uniunii Europene, sau în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite în titlul VI din Codul fiscal. Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice.
=====================================
Oricum, declaratia trebuie depusa chiar daca este platitor sau nu de TVA, daca sint la mijloc achizitii, vinzari sau prestari servicii intre tari membre ale Comunitatii Europene.
Multumesc frumos, o sa depun D390, iar la valoare ce completez? Suma fara TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exportul se declara in declaratia 390? Pavel Coroama Pavel Coroama Am efectuat un export in Israel, se declara in declaratia 390 , cum se inregistreaza tva-ul. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Declaratia 390 vies ionut_2005ro ionut_2005ro Buna seara, Am o intrebare referitor la declaratia 390 VIES: \\\\"Declaratia recapitulativa 390 VIES se depune lunar, pana la data de 25, de catre ... (vezi toată discuția)
D.390 kerekesmargo kerekesmargo serviciul intracomunitar prestat de o firma din HU -platitor de tva -in septembrie (21.09.2011), facturat in octombrie 12.10.2011 (data ... (vezi toată discuția)