avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac,ajutor disperat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac,ajutor disperat

am costrui o casa pe numele meu,dar terenul este pe numele bunicului. mi-a dat declaratie la primarie ca ma lasa sa costruiesc casa pe terenul lui. casa este costruita in 1995 de mine,este pe numele meu in afara de teren.vreau sa stiu daca copii lui ma pot da in judecata pentu terenul de sub casa.sau daca mai au freun drept la treenul de sub casa mea?;)
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
werty, utilizator
Cel mai recent răspuns: werty , utilizator 22:38, 15 Martie 2011
Te afli in aceeasi situatie daca pur si simplu iti faceai casa pe proprietatea altuia. Acea declaratie are prea mica valoare daca nu esti proprietara terenului; o ruda indepartata de-a mea s-a trezit in situatia de a plati 80.000 lei cat au cerut mostenitorii (care au castigat terenul in instanta) pentru a renunta la teren, sau sa plece din casa.
Casa nu se face decat pe un teren pe care ai titlu de proprietate pus in rama in loc de icoana (asta ca sfat de viata)/...
adica ei au dreptul la terenul de sub casa?Fiindca casa este pe numele meu.Platesc impozil la ea din 1995.
Terenul este in proprietatea altcuiva.
Dvs. aveti un drept de folosinta asupra terenului. Trebuie sa faceti dovada faptului ca a existat o conventie intre dvs si proprietarul terenului prin care acesta v-a permis sa edificati constructia respectiva.
copii bunicului vor fi mostenitorii rezervatari care vor veni sa ceara parte la teren. dvs va alegeti cu suprafata de sub casa si eventual un drum de servitute- de trecere catre poarta-iesirea cea mai apropiata. depinde ce acte detineti asupra terenului pe care v-ati facut casa.

Alte discuții în legătură

Trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re act de vanzare cumparare ioana_2 ioana_2 am nevoi de ajutor..vreau sa trec casa bunicilor pe numele meu,dar tin sa precizez ca nu este trecuta pe numele lor, acestia nu au un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau proprietar? va rog ajutor ! nfloryn nfloryn In anul 1923 bunicul meu a fost improprietarit cu 674 m.p. teren intravilan, ,care in anul 1965 a fost inregistrat in Cartea funciara si pe care in anul 1968 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ceva care in contradictoriu cu ce scrie in cartea funciara a respectivului imobil,care act se ... (vezi toată discuția)