Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti la ce se refera:
"Baza lunara de calcul a contributiei pentru concedii si indemnizatii, pentru persoanele prevazute la art. 5 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, o reprezinta fondul de salarii brute realizat prevazut la alin. (2) si nu poate fi mai mare decat produsul dintre numarul asiguratilor din luna pentru care se calculeaza contributia si valoarea corespunzatoare a 12 salarii minime brute pe tara"- din Ordinul 130/351 publicat in MO 141/24 febr..2011.Eu am inteles astfel: ca vom plati 0.85%(cota de contributie pentru concedii si indemnizatii) la fondul de salarii calculat astfel:40(salariati)x670=26800x0.85%=228.Este corect ce am inteles eu?#-o .Si tot din acelasi Ordin,mai am o intrebare,referitor la acel "centralizator"care se depune cu exemplarul 2 al certificatelor medicale,in dosarul de recuperare a sumelor ce depasesc suma contributiilor datorate bugetului FNUASS.De unde iau acest centralizator?Este publicat undeva?In care norme?Va multumesc.:-/
Anexa 5 din Ordinul nr. 351 centralizator certificate medicale
In ceea ce priveste prima intrebare - baza de calcul o reprezinta fondul de salarii, dar aceasta baza de calcul nu poate depasi nr de salariati * 670*12, in cazul in care aveti un fond de salarii ce depaseste aceasta baza de calcul atunci dvs veti aplica 0.85% la aceasta din urma.
Ex. dvs. aveti 40 de angajati care intr-o luna ralizeaza un venit brut de 500000 lei
atunci veti calcula 0.85% la: 40 angajati * 670 sal min *12 luni = 321 600 lei