avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna ziua.
Am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: M-am angajat la locul unde lucrez anul trecut la 1 aprilie. Seful meu mi-a spus ca nu imi pot lua concendiu pana nu am 11 luni vechime. Vreau sa stiu daca acum o data ce am facut 11 luni vechime pot sa imi iau concediul pe anul trecut, si daca nu il iau acum exista pericolul sa il pierd?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 13:31, 3 Martie 2011
este gresita informatia prin care ar trebui sa aveti 11 luni la actualul loc de munca pentru a beneficia de concediu de odihna. vedeti codulmuncii art. 139-146. concediul de odihna trebuie efectuat pana la sfarsitul anului calendaristic. ar fi trebuit sa luati concediul pe anul 2010 proportional cu durata perioadei lucrate.
va puteti lua concediul de odihna pe anul 2010, pana la finele anului 2011. Asa spune codul muncii la art. 141 alin. (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Verificati daca nu cumva seful dumneavoastra are alt "cod al muncii" si eventual indicati-il dumneavoastra pe cel aplicabil!:rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna vrs. concediu fara plata Bocsa Covilca Bocsa Covilca Buna seara, am o vechime de 36 ani, de mai bine de 10 ani nu am mai primit concediu de odihna, anul acesta am fost obligat sa iau concediu fara plata(am ... (vezi toată discuția)
Plata concediilor neefectuate, in caz de demisie anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili mai sunt valabile prevederile art.141 alin. (4) din Legea 53/2003 din Codul Muncii? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediul de odihna danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa va intreb anul asta mai am de luat 2 saptamani de concediu de odihna, daca vreau sa il iau in ianuarie 2010 pot sa cer sa il iau, mentionez ... (vezi toată discuția)