avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea ununi presedinte de asociatie de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea ununi presedinte de asociatie de bloc

Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal ca presedintele de asociatie si administratorul sa locuiasca la aceeasi adresa(apartament). Mentionez ca au nume diferite dar sunt tata si fiica.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 20:26, 4 Martie 2011
Presedintele de asociatie reprezinta interesele proprietarilor fata si in raport de autoritati si terti.
Este cam de greu de crezut ,in cazul mentionat de dvs ca presedintele de asociatie care detine si gradul de rudenie de tata fata de administratorul asociatiei ,va putea avea o pozitie total impartiala ,fata de activitatea acestuia .
Totodata art 12 i din HG nr 1588/2007 precizeaza ca nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori,membrii avand grade de rudenie pana la gradul 4 inclusiv
Pentru inlaturarea oricaror suspiciuni ,ar trebui analizata cu responsabilitate activitatea a doi membrii ai aceleiasi familii in functii si de conducere si de executie,in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
goe_07, utilizator
Dar administratorul face parte din comitet?Eu stiam ca administratorul este angajat de comitet si nu face parte din acesta. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
Madalina-Nituleac, utilizator
Nu,administratorul este simplu angajat al asociatiei de proprietari,deci personal de executie.
Tocmai sub aspectul impartialitatii ,activitatea presedintelui care detine responsabilitatea de conducere ,respectiv de control asupra activitatii angajatilor,
dar care in cazul mentionat de dvs detine si calitatea de tata a administratorului,
exista posibilitatea sa ridice suspiciuni
La nivelul blocului,greu credibil ca activitatea administratorului sa multumeasca chiar pe toti proprietarii....
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator si presedinte in aceeasi familie marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua . Am tot citit in legea 230 si in norme si nu am gasit nicaieri raspunsul la urmatoarea nelamurire pe care o am : \\"Asociatia de Proprietari poate ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns pt o situatie la asociatie de proprietari vero72 vero72 Sint cenzor la o asociatie de proprietari si sint sotul administratorei dar specific ca contabilitatea o tine o contabila si nu sotia.Adunarea generalaa m-a ... (vezi toată discuția)
Administrare asociatie proprietari in familie andreeaneagu andreeaneagu Buna ziua, Intr-o Asociatie de proprietari, presedintele si administratorul pot detine aceste functii daca sunt membrii de familie? (ex: mama si fiica). Este ... (vezi toată discuția)