avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... injurii in timpul serviciului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

injurii in timpul serviciului

ma aflam in timpul serviciului si o persoana a vnit si mi-a adresat injurii si tot felul de vorbe murdate ,mai erau si inca doua persoane care au auzit cele zise de respectiva persoana.care sunt modalitatile de a face o plangere persoanei respective?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:00, 3 Martie 2011
insulta .calomnia(art 205;art 206) nu mai sunt de conotatie penala, fiind abrogate.
Daca va simtiti lezat de respectivele manifestari, singura modalitate este sa va adresati pe cale civila cu o actiune privind daune morale , pe considerentul atingerii imaginii dvs in public.
Sugestie-asigurati-va in prealabil ca cele doua persoane vor depune marturie in ce priveste acel incident
completare:
daca respectiva persoana care v-a adresat injurii vizau(erau in legatura) cu exercitarea atributiunilor dvs de serviciu, fapta se poate incadra la art 250 indice 1 c pen.(purtare abuziva), fiind in acest caz sub incidenta dr penal.eventual detaliati cazul mai in amanunt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)
Insulta prin telefon... tanasaionut tanasaionut daca am avut o prietena timp de 6 luni si apoi am aflat ca ma inseala si fapt pt care i-am trimis mesaje in care am facut-o curva, ea poate folosi acele ... (vezi toată discuția)
Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)