avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

va rog sa-mi spuneti ce se intimpla in cazul unui recurs?
Cum se desfasoara acest proces, daca mai ai voie sa depui probe?
Cel mai recent răspuns: das_Reich , utilizator 00:00, 20 August 2004
domnule , pe holurile tribunalelor si pa tarabe , gasiti o mica carticica , intitulata codul de procedura civila . cumparati-o . lecturati-o . costa vro 2-3 EURO . mai luati-va si o carte de teorie . e buna .

altfel , pe recurs nu se devolueaza , se analizeaza numai motivele de drept , de nelegalitate nu si de netemeinicie , versus caracaterul devolutiv in apel ... NU se pot propune probe noi decat in conditii FOARTE restrictive .

scopul recursului este obtinerea desfiintarii in tot sau in parte a unei hotarari date pe fond/apel . numita casare . in cazul admiterii recursului se poate casa cu retinere sau trimite spre rejudecare instantei care a data sentinta recurata .
deci : daca ati castigat pe fond ori apel ori amandoua , se poate alege prafu pe recurs .

cititi si dv. manualu . sa vedeti ca e mult mai interesant decat ce cititi aici pe avocatnet . da . pa bune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in recurs ro280988 ro280988 Buna ziua. Se da urmatoarea ipoteza: cerere de chemare in judecata introdusa la Judecatorie, apelul exercitat la Tribunal, recursul exercitat la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Recurs - casare cu retinere sau cu trimitere? eugen82 eugen82 Am termen recurs , la fond nu s-a cercetat fondul, a fost respinsa cererea pe exceptie. Prin cererea de recurs am solicitat casarea si trimiterea spre ... (vezi toată discuția)
Rejudecare ordonanta nexus nexus Buna ziua, Am o ordonanta presedintiala dupa vechiul cod de procedura civila. A avut urmatorul traseu: ordonanta -> recurs (casare) -> ... (vezi toată discuția)