Buna ziua.
O persoana a fost amendata in parcarea unui super market. Autovehiculul a fost parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Locul de parcare a fost semnalizat corespunzator. Intrebare. Este valabila amenda? Parcare face parte din drumul public? Parerea mea este ca da si ca amenda este corect aplicata. Am auzit foarte multe pareri, persoane din Politie, soferi amatori, profesionisti etc si parerile sunt atat de impartite, uneori chiar amuzante, incat am considerat ca deschiderea unui subiect ar fi interesant
Multumesc frumos si o zi buna.
practica judiciara este clara si constanta - o parcare deschisa circulatiei publice (cele tip supermarket, mall-uri) - chiar daca este proprietate privata - este supusa OUG 195. deci amenda este legala daca este aplicata de politia rutiera.
OUG 195.
Art6, 14.drum public - orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile.
Asta este si argumentul meu, dar din pacate nu reusesc sa conving prea multa lume.
Multumesc frumos.