avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta sau diploma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta sau diploma

pentru acordarea sporului de 15% de doctorat trebuie diploma sau e de ajuns si o adeverinta din care rezulta acest lucru( am inteles ca ptr. eliberarea diplomei se intruneste o comisie de la ministerul Muncii cam de 2 ori pe an pentru validare, e adevarat?)
Pot sa-i dau in baza adeverintei ,e legal?
Cel mai recent răspuns: lidiamatei , utilizator 14:44, 10 Decembrie 2009
Nu vad de ce nu ar fi multumiti cu adeverinta.
Daca nu sunt de acord ii poti da in judecata, pentru plata retroactiva a sporului, dupa eliberarea diplomei.
mi-au spus parte cu ministerul Munciii care se intrunestede 2ori .etc de sus , si numai atunci pot sa fie ei siguram ramas uimit scrie undeva asta, as dori daca se poate si baza legala unde se acorda sporul (suntem bugetari ,dar nu functionari publici) Multumesc
Nu vad de ce nu s-ar piutea in baza adeverintei, intrucat are aceeasi valoare cu diploma, in sensul ca stabilesc acelasi lucru. Aceeasi situatie e si cu diplomele de licenta care se elibereaza la 12 luni dupa ce ai sustinut examenul de licenta, iar pana atunci, in baza adeverintei de absolvire beneficiezi de acelesi drepturi. In speranta ca v-am fost de ajutor... Toate cele bune:D
bryan a scris:

pentru acordarea sporului de 15% de doctorat trebuie diploma sau e de ajuns si o adeverinta din care rezulta acest lucru( am inteles ca ptr. eliberarea diplomei se intruneste o comisie de la ministerul Muncii cam de 2 ori pe an pentru validare, e adevarat?)
Pot sa-i dau in baza adeverintei ,e legal?


Conferirea titlului de doctor se face prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului, la propunerea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.
La multe institutii publice, sporul de doctorat se acordă din luna următoare eliberării actului oficial care dovedeşte susţinerea publică a tezei de doctorat sau confirmarea atribuirii titlului de doctor. Acest spor este acordat prin c.c.m. la nivel de instittie publica si numai daca salariatul isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care poseda titlul stiintific respectiv.

Legislatia aplicabila personalului contractual din institutiile bugetare, nu prevede acordarea unui asemenea spor.



Doctoratul este analizat de specialisti din tara si / sau strainatate in domeniu desemnati prin hotararea Rectoratului Universitatii care propune acordarea titlului de doctor in referatele intocmite de fiecare component. In sedinta publica de prezentare pot aparea opozitii sau obiectii privind teza. Daca nu sunt comisia se retrage din sala pentru deliberare, se intoarce dupa ce a fost efectuata deliberarea si presedintele spune public:
"In urma analizei comisiei prof x este de acord cu conferirea titlullui de dr. si semneaza (in procesul verbal) , prof y este ...., prof. z este..
drept pentru care i se acorda ing. sau mat. sau filolog etc "Ion Bumbu" titlul de doctor cu calificativul...... Va rugam sa felicitati cel mai proapat dr. din sala."
La licenta e la fel. Comisia decide acordarea licentei consemnata in proces verbal iar diploma vine dupa 1 an ( pana atunci e valabila adeverinta ).
Esti licentiat sau doctor din momentul examinarii publice in fata comisiei si conferirii titlului si te bucuri de toate drepturile oferite de lege tot din acest moment. Intarzierile cu eliberarea diplomei sunt legate de anumite verificari (care dureaza) privind aspecte legale ale acordarii cu cauze ascunse . Nu am auzit pana acum ca vreun titlul de doctor acordat in sedinta publica sa nu se finalizeze cu diploma corespunzatoare. Scandalul in care ar intra un conducator de doctorat, o comisie de specialisti de inalta clasa, o universitate si un doctorand ar depasi granitele tarii.
Am beneficiat de spor din luna imediat urmatoare obtinerii titlului pentru ca am cerut si am argumentat. Altii care nu au cerut si nu au argumentat au primit din momentul primirii diplomei si unii numai daca au cerut dupa niste ani ca nu cunosteau legislatia.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Acordare spor de doctorat monikka monikka Buna ziua, imi puteti spune va rog frumos, care este baza legala conform careia sporul de 15% se poate acorda si in baza adeverintei si nu a diplomei, pentru ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta n-a fost eliberata - consecinte la locul de munca? the mark the mark Buna seara,au trecut 2 ani inca nu am primit diploma de licenta,(am absolvit USH nu e un secret ptr nimeni,scandalul a fost mediatizat incepand cu ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei adeverinte de licenta OanaTurtoi OanaTurtoi Buna ziua! Pentru intelegerea celor 2 intrebari, as dori sa fac mici precizari: intre anii 2006-2009 am urmat si absolvit cursurile unei facultati din cadrul ... (vezi toată discuția)