avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt calculul prejudiciului

buna,
Problema mea e putin mai controversata, am fost angajat la primarie ca muncitor calificat cu gestiune si atributii de paznic de pasuni.Gestiunea mi-a fost predata doar pe hartie,iar ulerior am aflat ca ocupam postul unei persoane care a fost angajata ca gestionar chiar daca avea cazier(a fost padurar la ocolul silvic).In anul 2005 primarul imi deschide proces penal pentru neglijenta in serviciu, si civil pentru lipsa in gestiune .Sunt constient ca sunt partial raspunzator de prejudiciu,dar vreau sa stiu cum se va calcula valoarea prejudiciului (raportat la pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior) daca in perioada 2004-2005 cat am fost gestionar se aplica Ordinul MAAP 537/2002, controlul parchetelor si stabilirea prejudiciului se face in 2006 pt perioada 2004-2005 cand intra in vigoare un alt Ordin MAPDR 416/2006.
Mentionez totodata ca aveam stabilite prin fisa postului aceleasi atributii ca cei angajati ca padurari la ocolul silvic, exceptand cele de control, stabilire a contraventiilor sau infractiunilor,iar in suprafata data in gestiune apare atat padure , pasune cat si pasune impadurita
Ma puteti ajuta cumva cu regimul juridic al padurii, pasunii, si pasunii impadurite ce poate apartine primariei, nu stiu daca era proprietate publica sau privata, sau daca undeva aprare ca era pasune , sau padure ?
Este corect ca suprafata sa fie gestionata de muncitori calificati cu atributii de paza, sau era necesara gestionarea padurii si a pasunii de catre ocolul silvic?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 11:33, 7 Iunie 2008
Faptul ca "gestiunea a fost predata doar pe hartie" e greseala dumneavoastra, ca ati semnat de primire si nu ati stiut pentru ce semanti.

Daca in fisa postului este trecut "paznic de pasuni", nu aveti treaba cu paza padurilor, cu asa ceva se ocupa padurarii.
Mai jos scrieti ca aveati aceleasi atributii ca si padurarii.

Calculul prejudiciului de face potrivit legii din momentul savarsirii infractiunii, insa la valoarea actualizata .

Pe dumneavoastra nu va intereseaza daca padurea sau pasunea face parte din domeniul privat sau public al Primariei. raspunderea este aceeasi.
Este bine sa va angajati un avocat care sa va studieze dosarul si sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Padure "pazita" de ocolul silvic sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Dețin in posesie 11 ha pădure pentru care plătesc paza la un ocol silvic. Când am primit in posesie aceasta pădure am observat mai târziu ca un ... (vezi toată discuția)
Modificare categorie teren anjinsan anjinsan Buna Ziua, În 2010, am achizitionat un teren agricol, categoria pasune. Ulteior, pe acest teren a fost împădurit, iar Ocolul Silvic refuza să ia padurea ... (vezi toată discuția)
Romsilva-padurar-proprietar (cine plateste) marianastase marianastase Buna ziua, Ma numesc Marian,si doresc o informatie daca ma poate ajuta cineva(verbal-scris),sau daca ma poate reprezenta in cazul unei actiuni ... (vezi toată discuția)