avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Importuri de alimente si bauturi racoritoare din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Importuri de alimente si bauturi racoritoare din spatiul extracomunitar

Am posibilitatea de a face un import de bauturi racoritoare si sucuri naturale din spatiul extracomunitar (China, Thailanda,Philipine etc). Ideea este ca nu stiu ce acte sunt necesare pentru a putea face aceste importuri . Ma gandesc ca fiind vorba de alimente este necesar sa am aviz de la Autoritatea Nationala Pentru Siguranta Alimentelor, sau de la Directia Sanitar Veterinara , sau imi trebuie vreo licenta de import emisa de vreun Minister sau alta Autoritate ? Vreau sa ma interesez din timp pentru ca in cazul in care ma hotaresc sa nu stau cu marfa in vama portului Constanta. Singurul lucru pe care il stiu este ca voi plati TVA in vama .Am incercat sa caut pe net un fir de plecare dar nu am reusit sa gasesc . Poate reusiti sa ma desteptati.
Multumesc anticipat Dennis

Alte discuții în legătură

Firma noua vreau sa-mi deschid o sifonarie undeva la tara , locul unde se va desfasura activitatea va fi intr-o camera care se afla chiar la strada. va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Abrevieri transport maritim cif, sonya33 sonya33 buna ziua, am importat marfa din China 950usd- plata in avans, transport 625, factura fiind CIF Bucuresti. marfa a ajuns in portul Koper din Slovenia, ... (vezi toată discuția)
Transport marfa nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua. Am facut un import din China CIF.A fost numit deconsolidator al marfii o firma din Romania pe care ulterior a trebuit sa o imputernicesc sa se ... (vezi toată discuția)