avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma noua

vreau sa-mi deschid o sifonarie undeva la tara , locul unde se va desfasura activitatea va fi intr-o camera care se afla chiar la strada. va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru acea camera trebuie sa obtin autorizatii speciale .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florina PITEI , Avocat 18:24, 22 Februarie 2005
Este nevoie de autorizatii speciale. Cred ca protectia mediului, sanepid, pompieri, etc. In fond, lucrezi cu tuburi sub presiune si cu apa care ar trebui sa fie potabila.
Clasificarea activităţilor din economia naţională (Ediţie revizuită) - CAEN - Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 908 din 13/12/2002

1598 Producţia de ape minerale şi băuturi răcoritoare nealcoolice
Această clasă include:
- producţia de ape minerale naturale;
- producţia de băuturi nealcoolice:
• băuturi nealcoolice aromatizate şi/sau îndulcite: limonadă, oranjadă, cola, băuturi energizante, băuturi din fructe, ape tonice etc.
Această clasă exclude:
- producţia de sucuri din fructe şi legume, vezi 15.32

***1. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Ordin nr. 139/2004, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 107 din 02/02/2005, privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de aprobare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor desfăşurate de persoanele juridice definite conform art. 2 din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare: EXTRAS:
Art. 2. - Următorii termeni se înţeleg astfel:
g) activităţi supuse controlului sanitar veterinar sau pentru siguranţa alimentelor pentru care nu este necesară aprobarea sanitară veterinară - activităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor cuprinse în anexa nr. 3 din prezenta normă sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor care se desfăşoară numai în baza declaraţiei pe propria răspundere dată în temeiul art. 15, alin. (2) din Legea 359/2004;
Anexa 3 - Nr. ctr. 3 - ultima poziţie - 1598 - Unitate pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi răcoritoare nealcoolice.
NOTÃ: Nu sunt supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi activităţile acestora nu se supun aprobării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor: stand, tonetă, dozator pentru îngheţată, alte unităţi de desfacere similare.


***2. Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor - Ordin nr. 876/2004, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 11/01/2005, pentru aprobarea Procedurii de autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului: EXTRAS:
Art. 2. - (1) Autorizaţia reprezintă actul tehnico-juridic eliberat în scris de autorităţile publice teritoriale pentru protecţia mediului, prin care sunt stabilite condiţiile şi/sau parametrii de funcţionare ai unei activităţi existente sau pentru punerea în funcţiune a unei activităţi noi pentru care anterior a fost emis acord de mediu. ...
(3) Activităţi cu impact semnificativ asupra mediului sunt activităţile prevăzute în anexa nr. 1.
Anexa 1 - poziţia 61. - 1598 - Producţia de ape minerale şi băuturi răcoritoare nealcoolice - cu excepţia sifonăriilor.

În concluzie, activitatea dvs. se va putea desfăşura în baza declaraţiei pe propria răspundere dată în temeiul art. 15, alin. (2) din Legea 359/2004, pe care o veţi depune la Registrul Comerţului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme ptr catering hambra hambra exista vreo lege/norma in care sa prevada spatiu minim ptr activitate catering??? ce norme trebuie sa indeplinesc ptr a optine autorizatia de functionare??? (vezi toată discuția)
Cod caen productie smoothie alex921 alex921 Buna ziua si salutare tuturor, Vreau sa imi deschid un SRL-D pentru productia de sucuri naturale,mai exact de smoothie. Smoothie-ul pe care doresc eu sa il ... (vezi toată discuția)
Codul caen fabricarea borsului? Myha38 Myha38 Buna ziua! Am tot cautat informatii despre codul caen,fabricarea si imbutelierea borșului si nu stiu sigur care ar fi acesta. Ma puteti ajuta cu o ... (vezi toată discuția)