exista vreo lege/norma in care sa prevada spatiu minim ptr activitate catering???
ce norme trebuie sa indeplinesc ptr a optine autorizatia de functionare???
Unitatile tip catering sunt supuse aprobarii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor conform prevederilor Ord. ANSVSA nr. 139/2004 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de aprobare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor desfăşurate de persoanele juridice definite conform art. 2 din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Conditiile generale de igiena pentru functionarea unitatilor tip catering sunt prevazute in Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificata si completata cu Legea nr.412/2004, HG.1198/2002 privind aprobarea Normelor de igienă a produselor alimentare si Ord. MAAP nr. 322/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animală.
Totodata, incepand cu 01.10.2006 a intrat in vigoare HG nr. 924/2005 privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare, care transpune Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare.
cateringul presupune prin definitie livrare la domiciliu, nu implica neaparat o autorizare speciala, deci in mod normal trebuie sa va supuneti normelor clasice de autorizare a unitatilor de preparare a alimentelor ca si la fast food sau restaurant