avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale norme ptr catering
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

norme ptr catering

exista vreo lege/norma in care sa prevada spatiu minim ptr activitate catering???
ce norme trebuie sa indeplinesc ptr a optine autorizatia de functionare???
Cel mai recent răspuns: sidonia3 , utilizator 18:29, 7 Noiembrie 2008
Unitatile tip catering sunt supuse aprobarii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor conform prevederilor Ord. ANSVSA nr. 139/2004 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de aprobare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor desfăşurate de persoanele juridice definite conform art. 2 din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Conditiile generale de igiena pentru functionarea unitatilor tip catering sunt prevazute in Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificata si completata cu Legea nr.412/2004, HG.1198/2002 privind aprobarea Normelor de igienă a produselor alimentare si Ord. MAAP nr. 322/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animală.
Totodata, incepand cu 01.10.2006 a intrat in vigoare HG nr. 924/2005 privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare, care transpune Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare.
am urmarit toate legile/normele/hotararile/etc, dar nicaieri nu specifica spatiu minim.
exista o lege/etc in care se specifica asa ceva?
Intrebati la DSP, ca ei va controleaza.
cateringul presupune prin definitie livrare la domiciliu, nu implica neaparat o autorizare speciala, deci in mod normal trebuie sa va supuneti normelor clasice de autorizare a unitatilor de preparare a alimentelor ca si la fast food sau restaurant
Buna seara!

Sunt un intreprinzator mic care vrea sa deschida o firma de catering.care sunt pasii, din punct de vedere legal, care trebuie urmati? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii/avize , activitate cateing edys_cafe edys_cafe Buna ziua! de ceva timp mi-am deschis o societate com. , domeniul de activitate fiind catering, tot odata am inchiriat si un sp. com. intrebare:- ce ... (vezi toată discuția)
Centru de colectare a laptelui XTN89 XTN89 Buna ziua. As vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca un centru de colectare a laptelui pentru a putea functiona legal? Ce avize si autorizatii ... (vezi toată discuția)
Salon evenimente cu servire catering AndaMarina AndaMarina Buna ziua, Vrem sa deschidem un salon de evenimente. Mancarea servita in timpul evenimentelor vrem sa o achizitionam de la o firma de catering. Ce tip de ... (vezi toată discuția)