edys_cafe a scris:
Buna ziua!
de ceva timp mi-am deschis o societate com. , domeniul de activitate fiind catering, tot odata am inchiriat si un sp. com.
intrebare:- ce autorizatii/avize imi trebuiesc ptr a putea functiona?
- ce acte imi trebuiesc si unde trebuie depuse ?
- care sunt pasii de urmat ( ex primul lucru , trebuie sa declari punctul de lucru sau obtinerea c.i.f. , etc, etc)
Va rog un raspuns cat mai clar
MULTUMIRI ANTICIPATE.
Autorizatie de functionare sanitar veterinara pentru activitatea de catering,
Declararea punctului de lucru atat la ORC cat si la Admin. financiara.
elis a scris
Unitatile tip catering sunt supuse aprobarii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor conform prevederilor Ord. ANSVSA nr. 139/2004 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de aprobare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor desfăşurate de persoanele juridice definite conform art. 2 din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Conditiile generale de igiena pentru functionarea unitatilor tip catering sunt prevazute in Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificata si completata cu Legea nr.412/2004, HG.1198/2002 privind aprobarea Normelor de igienă a produselor alimentare si Ord. MAAP nr. 322/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animală.
Totodata, incepand cu 01.10.2006 a intrat in vigoare HG nr. 924/2005 privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare, care transpune Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare