avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa pot aduce fratele in strainatate dar este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa pot aduce fratele in strainatate dar este minor

buna seara!as dori sa stiu ce trebuie sa fac in legatura cu actele pentru un minor de 16 ani fratele meu care este in romania iar eu in italia,aceest lucru lam decis pentru ca a inceput sa o ia pe drumuri gresite din cauza prieteniilor si parinti mei nu reusesc sa il faca sa se linisteasca si mam gandit ca daca il aduc la mine celputin eu sunt mereu cu el acasa, va rog frumos datimi un consiliu de ce am nevoie ca sa il pot aduce???
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:23, 3 Martie 2011
aveti nevoie de o procura pe care trebuie sa o dea parintii dvs.
Minorul are in primul rand nevoie de pasaport.Apoi o persoana majora il v-a insotii pana la dvs.Minorii nu au voie sa calatoreasc NEINSOTITI.Parintii dvs.vor trebui sa dea declaratie ,daca nu il aduce la dvs.unul dintre domniile lor,din care sa rezulte durata,ruta ,scopul pentru care calatoreste.Declaratiile sunt tip si se dau la notar.
Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.
Minorul va avea nevoie de o declaratie notariala a ambilor parinti care sa cuprinda urmatoarele mentiuni:
a)scopul deplasării;
b) ruta urmată până în statul de destinaţie;
c) indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
Daca minorul va calatori cu avionul, parintii pot lua legatura cu compania aeriana cu care urmeaza sa calatoreasca acesta si aceasta va pune la dispozitie o persoana din cadrul companiei ( pe care parintii o vor imputernici prin acea declaratie notariala ) care va prelua minorul la plecarea din tara si il va incredinta pe aeroportul din tara de destinatie fratelui, respectiv dvs.
Pentru acest serviciu se plateste suplimentar fata de costul biletului de avion.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - calatorie minor in strainatate SimonneC SimonneC As vreau sa aflu, daca As putea calatori cu avionul in germania, in cazul in care am 17 ani. (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate? axa7070 axa7070 buna , poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Lamurire blondutza-mada blondutza-mada Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)