Am si eu o intrebare: Poate fi stabilit sediul unei societati la o adresa la care unul dintre asociati are deja stabilit sediul unei alte societati? Imobilul are mai mult de doua camere, iar nici una dintre societati nu-si desfasoara activitatea acolo. Nu este proprietar, dar are domiciliul acolo (totodata). In prima societate este asociat unic. In societatea ce se vrea infiintata este asociat, dar nu administrator. Va rog mult, este urgent! Multumesc.
Te incadrezi in prevederile art. 17, alin. 2, lit. a din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale:
(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi, dacă este îndeplinită cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite;
b) cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre societăţi;
c) dacă cel puţin unul dintre asociaţi este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societăţii
Asa stiam si eu, dar avocata care se ocupa de infiintarea societatii mi-a spus ca nu. Eu sunt inca in facultate, nu sunt inca jurist... Acum pot sa ii arat si Legea. Multumesc mult!