avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 164/15.05.2006 publicata in MO 430/18.05.2006 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 164/15.05.2006 publicata in MO 430/18.05.2006 (sediu social)

A inteles cineva ceva din legea de mai sus?
Cel mai recent răspuns: reddog , utilizator 16:34, 13 Iunie 2006
dupa parerea mea pentru ca 2 sau mai multe s.c. sa aiba aceleeasi adresa a sediului social trebuie ca unul din asociati sa aiba calitatea de asociat in toate s.c. si sa fie proprietar al imobilului.
Articol unic
1.Alineatul (2) al articolului 17 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.066 din 17 noiembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, va avea următorul cuprins:
"(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi dacă imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite şi dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:
a) cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre societăţi;
b) dacă cel puţin unul dintre asociaţi este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societăţii."

Parerea mea.
Intr-un apartament ( acelasi sediu cu incaperi diferite) pot functiona mai multe societati, daca au un asociat in fiecare societate, sau unul dintre asociati este propietarul apartamentului.
Am o constituire iar la sediul social (aflat in proprietatea asociatului unic) mai apare 1 societate aflata in dizolvare. Am avut termen imediat dupa publicarea modificarii art. 17 iar judecatorul delegat nu a tratat subiectul cu termenul "sau". In concluzie m-a obligat sa-mi caut alt sediu.
Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare s.r.l. Cristyanna Cristyanna As vrea sa infiintez un S.R.L., insa la sediul social (apartament cu doua camere) figureaza alte trei trei societati comerciale (la registrul comertului ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara sediu elenarobe elenarobe buna ziua Am fost evacuata de propietar din fostul sediu. social Momentan firma mea nu mai are sediu social. Ce optiuni am, si ce pot face? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social - cum procedez? amicoadriano amicoadriano Buna ziua tuturor, Am cumparat la inceputul anului un apartament si acum doresc sa-mi mut sediul social al firmei de la vechea locatie in actualul ... (vezi toată discuția)