avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale am ramas fara sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

am ramas fara sediu

buna ziua

Am fost evacuata de propietar din fostul sediu. social

Momentan firma mea nu mai are sediu social. Ce optiuni am, si ce pot face? Mentionez ca detin un apartament cu doua camere in care locuiesc. Totusi, in acest apartament intentionam sa institui sediul social pentru o activitate de persoana fizica autorizata. Pot avea in aceeasi locatie doua sedii sociale? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:10, 29 Septembrie 2008
Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale
Art. 17.
(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

Iar in ceea ce priveste PFA,
OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale

Art. 9. - (1) PFA, intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale si intreprinderea familiala au sediul profesional declarat prin cererea de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii.
(2) Pentru stabilirea sediului profesional este necesar ca PFA, titularul intreprinderii individuale sau oricare membru al intreprinderii familiale, de la caz la caz, sa detina un drept de folosinta asupra imobilului la adresa caruia acesta este declarat.

In cazul dvs. nu sunt mai multe societati , ci o societate si un PFA.Eu cred ca, vazand prevederile actelor normative de mai sus, se poate sa aveti in acelasi apartament sediul social pentru societate si sediul profesional pentru PFA.

Avand in vedere ca apartamentul in cauza are 2 camere, puteti declara aici atat sediul pentru srl, cat si pentru PFA.

In ceea ce priveste schimbarea sediului, trebuie sa faceti o hotarare AGA / decizia asociatului unic, contract de comodat, copie titlu de proprietate apartament si certificatul de inregistrare in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa buna ziua, as dori sa aflu daca se poate sa functionez ca PFA in cazul unei activitati de comert cu amanuntul(hrana pentru animale si scule pentru pescuit),cu ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediu social in alt judet fata de cel de domiciliu davidw davidw Buna ziua, Intentionez sa-mi infiintez o PFA in sistem real. Locuiesc in Craiova, dar vreau ca sediul social sa il declar la o adresa din ... (vezi toată discuția)
Ministerul finantelor publice iasi camisca camisca am fost azi la ministerul finantelor iasi deoarece vreau sa imi deschid o inteprindere individuala si trebuia sa completez declaratia (formularul) nr.220.eu ... (vezi toată discuția)