avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazine.......amnda penala sau inchisoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazine.......amnda penala sau inchisoare

Buna ziua
Sunt din timisoara si as dori daca se poate sa imi dati simie niste sfaturi.
Am comis un furt dintr-un hipermarket, nu sunt foarte incantat sa va zic dar acum sunt foarte speriat. Am luat cateva produse de la un raion de electronice si it si o sticla de bautura, am fost vazut pe camera de supraveghere si oprit la iesirea din magazin, neavand bani sa platesc toate cele luate le-am bagat in geaca. agentii de paza m-au oprit si m-au dus intr-o camera unde m-au intrebat daca am produse care nu sunt platite, am cooperat nevrand sa imi ingreunez situatia stiind ca nu mai am cum sa scap.
Ulterior a fost chemat un achipaj al jandarmeriei care m-a legitimat, mi-a luat declaratie, a facut fise de predare a bunurilor luate.
Mentionez ca e prima abatere de genu asta.
Daca este vre-un avocat pe penal din Timisoara care m-ar putea ajuta in aceasta legatura rog sa raspunda.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:47, 5 Martie 2011
La individualizarea pedepsei care va va fi aplicata conteaza foarte multe lucruri: comportamentul dumneavoastra in general, antecedente penale, prejudiciu creat, studii si loc de munca, situatia familiala.
Daca spuneti ca nu aveti antecedente, prejudiciul inteleg ca s-a recuperat in totalitate, ati avut o atitudine de regret fata de savarsirea faptei, ati recunoscut fapta si ati avut o atitudine cooperanta in fata organelor de cercetare penala, toate acestea duc spre o reducere a pericolului social spre un nivel minim.
Jandarmii nu fac parte din organele de urmarire penala, deci prima mea intrebare este daca a fost sesizata politia dupa ce vi s-a luat declaratia. Dupa cum s-a spus si mai sus, daca nu aveti antecedente penale , prejudiciul a fost recuperat, ati recunoscut fapta si o regretati este posibil sa va alegeti doar cu o amenda administrativa. Fapta dumneavoastra se incadreaza in art 209 lit e) de furt calificat dintr-un loc public.
Cei de la paza hipermarketului au chemat doar un echipaj de jandarmi...mai departe nu stiu daca a fost sesizata si politia.
Aveti sanse foarte mari sa primiti amenda administrativa si la Timisoara.
Veti afla daca a fost sesizata atunci cand veti fi citat.Se poate sa va citeze si telefonic.
Ati distrus etichetele cu codurile de bara sau nu?
Nu s-a distrus nimic, produsele au fost returnate in stare perfecta.

Alte discuții în legătură

Furt calificat-va rog, ajutati-ma! andrei233 andrei233 In a doua jumatate a anului 2008 am mers intr-un hipermarket impreuna cu 2 persoane. Urma sa facem unele cumparaturi. Am pus in cos cateva alimente. Dintr-o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)