Buna ziua
Sunt din timisoara si as dori daca se poate sa imi dati simie niste sfaturi.
Am comis un furt dintr-un hipermarket, nu sunt foarte incantat sa va zic dar acum sunt foarte speriat. Am luat cateva produse de la un raion de electronice si it si o sticla de bautura, am fost vazut pe camera de supraveghere si oprit la iesirea din magazin, neavand bani sa platesc toate cele luate le-am bagat in geaca. agentii de paza m-au oprit si m-au dus intr-o camera unde m-au intrebat daca am produse care nu sunt platite, am cooperat nevrand sa imi ingreunez situatia stiind ca nu mai am cum sa scap.
Ulterior a fost chemat un achipaj al jandarmeriei care m-a legitimat, mi-a luat declaratie, a facut fise de predare a bunurilor luate.
Mentionez ca e prima abatere de genu asta.
Daca este vre-un avocat pe penal din Timisoara care m-ar putea ajuta in aceasta legatura rog sa raspunda.
Multumesc anticipat.
La individualizarea pedepsei care va va fi aplicata conteaza foarte multe lucruri: comportamentul dumneavoastra in general, antecedente penale, prejudiciu creat, studii si loc de munca, situatia familiala.
Daca spuneti ca nu aveti antecedente, prejudiciul inteleg ca s-a recuperat in totalitate, ati avut o atitudine de regret fata de savarsirea faptei, ati recunoscut fapta si ati avut o atitudine cooperanta in fata organelor de cercetare penala, toate acestea duc spre o reducere a pericolului social spre un nivel minim.
Jandarmii nu fac parte din organele de urmarire penala, deci prima mea intrebare este daca a fost sesizata politia dupa ce vi s-a luat declaratia. Dupa cum s-a spus si mai sus, daca nu aveti antecedente penale , prejudiciul a fost recuperat, ati recunoscut fapta si o regretati este posibil sa va alegeti doar cu o amenda administrativa. Fapta dumneavoastra se incadreaza in art 209 lit e) de furt calificat dintr-un loc public.
Aveti sanse foarte mari sa primiti amenda administrativa si la Timisoara.
Veti afla daca a fost sesizata atunci cand veti fi citat.Se poate sa va citeze si telefonic.
Ati distrus etichetele cu codurile de bara sau nu?