avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazine.......amnda penala sau inchisoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazine.......amnda penala sau inchisoare

Buna ziua
Sunt din timisoara si as dori daca se poate sa imi dati simie niste sfaturi.
Am comis un furt dintr-un hipermarket, nu sunt foarte incantat sa va zic dar acum sunt foarte speriat. Am luat cateva produse de la un raion de electronice si it si o sticla de bautura, am fost vazut pe camera de supraveghere si oprit la iesirea din magazin, neavand bani sa platesc toate cele luate le-am bagat in geaca. agentii de paza m-au oprit si m-au dus intr-o camera unde m-au intrebat daca am produse care nu sunt platite, am cooperat nevrand sa imi ingreunez situatia stiind ca nu mai am cum sa scap.
Ulterior a fost chemat un achipaj al jandarmeriei care m-a legitimat, mi-a luat declaratie, a facut fise de predare a bunurilor luate.
Mentionez ca e prima abatere de genu asta.
Daca este vre-un avocat pe penal din Timisoara care m-ar putea ajuta in aceasta legatura rog sa raspunda.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:47, 5 Martie 2011
@raduvuita...Nu va mai pierdeti timpul si nu va mai cheltuiti banii cu avocatii. Cu siguranta daca e prima abatere si daca bunurile au fost recuperate de magazin vetzi primi o amenda administrativa. Si chiar daca ar fi fost la a-n-a abatere, la politie si procuratura nu aveati de ce sa va angajati avocat atata timp cat si dvs avetzi o gura si un creier...avocatul era necesar doar daca va trimite procurorul in instanta...ceea ce in situatia dvs nu e cazul!...Nu mai dati bani avocatilor pt toate prostiile ...lasati avocatii sa se ocupe de cazule grele...sa invete sa munceasca ceva mai mult pt niste banuti:P..sa invete sa-si ia banii dn cazurile grele!

scuzatzi oftopicul, dar nu ma pot abtine ... nesimtirea unor avocati de aci deja devine enervanta!.X-(...Domnilor avocatzi, membrii ai acestui forum, nu mai trimiteti oamenii pt orice prostie la avocat.!!!Stiu, e criza, dar nici asa sa va plateasca oamenii consultatii pt orice gainarii! ...Chiar asa nu aveti pic de bun simt?...E criza pt toata lumea, nu numai pt voi:P
Fiind vorba de un caz din Timisoara este greu sa spun eu din Bucuresti ce se va intampla acolo.
In Bucuresti am avut cazuri din momentul in care se emitea ordonanta de retinere pentru 24 de ore si apoi se formula propunere de arestare preventiva.
Cei pe care i-am aparat eu nu au primit niciodata mandat dar in alte cazuri se faceau arestari.

In timp, in Bucuresti, lucrurile au mai evoluat...

Mai existau mari probleme cu recidivistii care erau arestati pentru un astfel de furt.
Mai nou...sansele ca persoana care se afla in stare de recidiva sa fie cercetata in stare de libertate au inceput sa apara precum soarele la rasarit...dar la Bucuresti...
In trecutul nu foarte indepartat ii refuzam de clienti pe recidivistii pe furt...intrucat isi luau mandat de arestare preventiva.Astazi, ii pot apara cu sanse de succes...
Nu stiu ce se intampla la Timisoara...

Decat ca omul sa aiba probleme penale total aiurea...mai bine isi ia niste masuri de protectie juridica minime intrucat nu il costa o avere un avocat pentru un astfel de furt...
Si cum nu am deloc legaturi cu avocatii din Timisoara nu pot sa dau solutii pentru procurorii de la Timisoara...unde practica poate sa fie alta...si sa il trimita in judecata...
Adica...orice este posibil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat-va rog, ajutati-ma! andrei233 andrei233 In a doua jumatate a anului 2008 am mers intr-un hipermarket impreuna cu 2 persoane. Urma sa facem unele cumparaturi. Am pus in cos cateva alimente. Dintr-o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)