Va rog frumos, in masura timpului disponibil sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: pot fi emailurile invocate ca proba intr-un proces? Ce caracteristici/parametri trebuie sa aiba mesajul respectiv pentru a putea fi relevant? Adica sa nu se poata contraargumenta ca e "fabricat"... Se face expertiza de catre un specialist IT? Mentionez ca emailurile respective fac dovada unei legaturi extraconjugale.
RE: emailul ca proba in instanta.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Mi se pare totusi ciudat, in conditiile care zilele trecute am vazut la TV o stire despre un proces penal care a pornit de la SMS-uri transcrise.
Pana la urma, emailul poate fi o proba atata vreme cat partea cealalta nu poate dovedi ca este un fals. tehnic, este posibil sa va trimit si eu un email care sa para ca vine (cu adresa de email cu tot), de la Bill Gates. La fel de tehnic insa, in unele cazuri, in headerul unui email se poate observa IP-ul celui care trimite mesajul respectiv, facand astfel posibila descoperirea acestuia.
Din nou insa, expeditorul unui email poate folosi un server public de email, care nu ofera Tracking-ul IP-ului in headerul adresei de email. Sau isi poate fabrica o adresa de email nume@yahoo.com, de unde sa trimita nestingherit emailuri, fara ca serverul de email sa stie ca el nu este persoana care pretinde a fi. Altfel spus, din nou, si eu imi pot face o adresa de email la yahoo.com, sa trec in datele de contact Ion Iliescu si sa imi fac adresa de genul ioniliescu@yahoo.com. Nu sunt insa, cu siguranta, Ion Iliescu.
Ce incerc eu sa spun este faptul ca, in functie de caracterul fiecarui email in parte, se pot afla sau nu mai multe informatii despre expeditorul emailului (daca s-a conectat prin xnet, sau printr-o alta retea de dialup si, mai mult, daca s-a conectat astfel de pe computerul de acasa, lucrurile se simplifica, iar expeditorul este relativ usor de gasit).
Revenind insa la practica mesajului dvs., probabil ca va sunt necesare probe mai solide decat emailurile, chiar si in cazul fericit in care expeditorul emailului poate fi descoperit. Aceasta in principal pentru ca, pentru a afla senderul unui email, trebuie consultate listele de apeluri de la romtelecom si de la providerul de internet, pentru a i se atribui IP-ului unei persoane si o adresa fizica.
Va multumesc mult pentru raspunsul super-detaliat. Pot afla IP-ul de la cel putin una dintre cele doua adrese, ceea ce cred ca ar fi relevant. Oricum, din pacate, problema mea e ceva mai complicata, implicand si chestiunea custodiei unui minor care nu cred ca poate fi obtinuta pe baza de emailuri, mai ales ca in majoritatea coplesitoare a cazurilor, copilul revine mamei... Ce-mi ramane probabil este sa ma resemnez si sa strang din dinti de dragul copilului. Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Daca va fi printat, va avea valoarea unui inscris ce emana de la partea care il propune in instanta.
Aceasta este singura valoare probatorie.
Nu se vor face expertize pt a se dovedi ca ar proveni de la altcineva.
Observatiile Administratorului sunt corecte dar va rog sa aveti in vedere si spusele mele.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Voi incerca sa gasesc si alte dovezi, desi va fi greu. Stiu ca de obicei mamei ii revine custodia copilului ("interesul major al copilului minor". Aveti idee cam care sunt situatiile in care copilul poate reveni tatalui? Multumesc.