avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Spaga si la vamesii vecini (Bulgaria);
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Spaga si la vamesii vecini (Bulgaria);

Un compatriot de al nostru; are licenta de import export si anul trecut a cumparat din Turcia componente de calculotoare si alte produse cu specificul activitatii de comert prin firma sa. La vama Burgas, vamesii i-au pretins sa le dea 300 Euro, compatriotul nostru refuzand acest aspect, vamesii au trecut la treaba si i-au oprit toata marfa, incheind procese verbale pentru operatiunile respective.
Supun in discutie o astfel de situatie;
1) Presupunem ca vamesii au efectuat o operatiune de vamuire;
a) Bulgaria este tara de tranzit si potrivit Codului Vamal European, operatiunea de vamuire se face in tara de destinatie (in cazul nostru Romania),
b) Marfurile nu sunt prohibite de Legile Europene,
c). Existenta facturilor fiscale de cumparare, (dovada provienentei),
d). Centrul Vamal Burgas prin salariatii lor dupa 2 saptamani au pretins compatriotului nostru suma de 1500 Euro, cu titlul de TV, vama si altele,

Care ar fi modalitatea de recuperare a bunurilor confiscate presupun de vamesii bulgari
Compatriotul nostru s-a adresat cu plangere la Tribunalul Burgas, dar ia inapoiat setul de acte in duplicat cu mentiunea ca actele nu sunt in limba bulgariana; desi plangerea a fost redactata in limba bulgara, deasemeni si procesele verbale tot in limba bulgara erau pentru ca sunt tipizatele centrului Vamal Burgas.
Ce parere aveti; Exista posibilitate de adresare La CEDO; dar fac mentiunea ca persoana este persoana juridica cu scopul lucrativ aratat mai sus (import-export si comert de produse de alimentatie publica;).. Astept raspunsuri pertinente si relevante, pentru acest caz..:P;):sorry:#-o#-o

Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 12:33, 6 Martie 2011
Daca vorbiti de limba "bulgariana" aici, s-ar putea sa trebuiasca totusi sa verificati acolo limba bulgara folosita:)

Pentru CEDO, nu ati epuizat toate caile de atac interne in justitia bulgara care este conditie necesara si oricum, nu pare sa se fi produs o incalcare a drepturilor omului garantate de Conventie.

Cazul dumneavoastra tinand de dreptul comunitar, ar avea jurisdictie CEJ. Totusi, si acolo trebuie sa dovediti ca ati introdus actiunea in tara membru respectiva.

Ambele variante sunt si incete, si scumpe. Dumneavoastra trebuie sa consultati un avocat bulgar care va redacteaza actele necesare pentru accesul la justitia bulgara.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importul produselor alimentare din bulgaria luciancozlac luciancozlac Vreau sa import produse alimentare din bulgaria in vederea deschiderii unui magazin alimentar cu produse fabricate in bulgaria(produse din ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)